MUMC+

Verwijzen naar MUMC+ nu via ZorgDomein

Sinds eind januari heeft het Maastricht UMC+ (MUMC+) een aansluiting op ZorgDomein. Dit betekent dat verwijzers in Zuid-Limburg en de rest van Nederland nu via het landelijk digitaal platform medisch specialistische zorg van het MUMC+ kunnen vinden om vervolgens naar te verwijzen. Het aanvragen van diagnostiek volgt later dit jaar. “Een bewezen oplossing,” zo verklaart Daphne Janssen, directeur Bedrijfsbureau MUMC+ de keuze voor ZorgDomein.
Vanaf woensdag 25 januari kunnen huisartsen en verloskundigen via ZorgDomein naar alle specialismen verwijzen van het MUMC+. Voor verwijzers en patiënten biedt het werken met ZorgDomein veel voordelen, zeker nu alle ziekenhuizen en vele andere zorginstellingen (in Zuid-Limburg) zijn aangesloten. Dit maakt vergelijken makkelijker. Patiënten kiezen nu nog in veruit de meeste gevallen voor zorg in de buurt. Terwijl er meer keuzemogelijkheden zijn. Dit wil je in een overzicht zien.

Bewezen oplossing

Waarom heeft MUMC+ gekozen voor ZorgDomein als bewezen oplossing? Jan Wouter Brunings, directeur Transmurale en Paramedische Zorg en KNO arts Maastricht UMC+ en Daphne Janssen: “Met de aansluiting van het MUMC+ op ZorgDomein kiezen wij bewust voor een landelijk netwerk van verwijzen. Meer dan 90% van de huisartsen in Nederland en met MUMC+ erbij alle ziekenhuizen, werken met ZorgDomein voor het aanbieden, vinden en regelen van zorg. Hiermee zijn we beter vindbaar voor onze verwijzers en kunnen we onze processen digitaliseren. De volgende stap is de implementatie van de ordermodule van ZorgDomein voor het ontvangen en verwerken van (lab)diagnostiek.  Een belangrijke doorontwikkeling zien wij in het verwijzen tussen de tweedelijn door middel van ZorgDomein. Hieraan wil het MUMC+ een belangrijke bijdrage leveren.”

Verbeteren door inzet van technologie

 

“Ons vak wordt meer en meer netwerkgeneeskunde. Het is toch te gek dat een patiënt niet in een ziekenhuis eerder terecht kan omdat het een week moet duren voordat een MRI uit een ander ziekenhuis is doorgekomen. Of dat een patiënt mij vraagt om even die bloeddrukwaarden voor de specialist door te geven. Die krijg ik niet uitgelegd dat dat zo niet werkt. Meedenkconsulten zijn echt super. Prisma overigens ook. Het jammere is alleen dat het alleen nieuwe casuïstiek mag zijn en dat je dus op deze manier niet beveiligd even makkelijk met een specialist iets kan overleggen over een gezamenlijke bekende patiënt. Het faciliteren van netwerkgeneeskunde zou dus voor de toekomst erg helpend zijn.”

Meer informatie voor verwijzers

Op de site www.mumc.nl/verwijzers is meer informatie over ZorgDomein in het Maastricht UMC+ te vinden. Vragen over ZorgDomein binnen het Maastricht UMC+ kunnen gesteld worden aan de Huisartsen Service Desk MUMC+ via telefoon 043 387 4480.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...