Vergoede hulpmiddelen eenvoudig te bestellen via ZorgDomein

Na CZ en VGZ vergoedt ook zorgverzekeraar Zilveren Kruis niet langer automatisch bestellingen van medische hulpmiddelen bij zelfstandige apotheken. Wel hebben de grote zorgverzekeraars hiervoor contracten met landelijke leveranciers. Het aanbod van deze leveranciers is grotendeels te vinden op ZorgDomein.

Zilveren Kruis heeft per 2021 contracten afgesloten met landelijke leveranciers voor de uitgifte van medische hulpmiddelen. Het gaat daarbij onder meer om verbanden voor complexe wonden en diabetes-, stoma- en incontinentiemateriaal. Bestellingen bij de gecontracteerde leveranciers worden volledig vergoed, afgezien van het eigen risico. Dat geldt niet langer automatisch voor bestellingen bij apotheken die niet landelijk werkzaam zijn. Zorgverzekeraars CZ en VGZ switchten al eerder naar de landelijke leveranciers voor de uitgifte van hulpmiddelen in plaats van via zelfstandige apotheken.

Verpleegkundig team

Huisartsen en andere verwijzers kunnen veel van deze medische hulpmiddelen voor hun patiënten bestellen via ZorgDomein; landelijke leveranciers zijn onder meer MediReva, Mathot en OneMed. Vanwege de contracten van deze leveranciers met de grote zorgverzekeraars zijn deze hulpmiddelen dus volledig vergoed, afgezien van het eigen risico. De leveranciers doen overigens meer dan alleen de uitgifte, benadrukt Paul Ummels, directeur van MediReva: “Zo hebben we een groot verpleegkundig team om klanten te ondersteunen met de juiste hulpmiddelen en zorg.”

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws