Vele ziekenhuizen en VVT’s kiezen voor betere transmurale samenwerking

In 2021 is de Transfer-oplossing voor transmuraal samenwerken live gegaan om voor patiënten uit het ziekenhuis, zo snel mogelijk de juiste plek voor vervolgzorg bij VVT-instellingen te vinden. In de afgelopen twee jaar hebben 20 ziekenhuizen in samenwerking met de VVT’s in hun regio gekozen om te (gaan) werken met ZorgDomein Transfer. Met als doel het verminderen van verkeerde beddagen en een betere en efficiëntere samenwerking in de regio tussen huisartsen, ziekenhuizen en VVT’s (in- en extramuraal).  

Optimaal gebruik maken van bestaande capaciteit

Het gaat niet om het creëren van extra bedden, maar om optimaal gebruik te maken van de bestaande capaciteit. Met de Transfer-oplossing krijgt een ziekenhuis inzicht in wat de VVT-instellingen in de regio te bieden hebben: het aantal bedden, maar bijvoorbeeld ook of er faciliteiten voor longrevalidatie aanwezig zijn. Bovendien kunnen zorgverleners via deze oplossing de overdracht van de medische gegevens regelen: welke zorg moet de patiënt precies ontvangen, welke medicatie en hulpmiddelen? Die overdracht gaat snel en via een goed beveiligd platform.

Grote behoefte aan ZorgDomein Transfer

ZorgDomein heeft veel ervaring op het gebied van verwijzen: van de huisarts naar ziekenhuis en van de huisarts naar VVT-instellingen. De Transfer-oplossing maakt de driehoek eigenlijk compleet, met verwijzingen van ziekenhuis naar VVT. Na de start van 2 pilots in 2019, bleek dat er een zeer grote behoefte was aan de ZorgDomein Transfer-oplossing. Mede door corona is de druk op zorg het afgelopen jaar enorm hoog, zowel bij ziekenhuizen als in VVT’s. Er zijn veel regio’s begonnen met de Transfer-oplossing, soms met wel tachtig zorginstellingen tegelijk. Immers: de keuze voor de Transfer-oplossing is altijd een gezamenlijke keuze van het ziekenhuis en de VVT’s in de regio. Naast de 21 ziekenhuizen, gaat het om bijna 300 VVT’s die gebruikmaken van Transfer.

Ziekenhuizen die al werken met Transfer

1. Jeroen Bosch Ziekenhuis
2. Haga Ziekenhuis
3. HMC
4. Saxenburgh
5. Zuyderland
6. Bernhoven
7. Noordwest ziekenhuisgroep
8. Dijklander Ziekenhuis
9. Van Weel Bethesda Ziekenhuis
10.  St. Jansdal
11. Gelderse Vallei
12. Tergooi
13. Diakonnessenhuis
14. St. Antonius
15. Elisabeth Twee Steden
16. Amphia
17. Bravis

En de volgende ziekenhuizen staan op het punt om een implementatietraject te starten of binnenkort live te gaan:

18. Slingeland
19. SKB
20. Tjongerschans
21. Ziekenhuis Rivierenland

Ook werken met ZorgDomein Transfer?

Wil je meer informatie over ZorgDomein Transfer of wil weten wat de Transfer-oplossing voor jouw ziekenhuis kan betekenen?

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...