Nieuws

Terugrapporteren; volgende stap in veilige informatie-overdracht

Goed en veilig overdragen van de patiënt wordt door de overheid en uiteraard ook door elke zorgverlener gezien als een belangrijk onderwerp. Veel zorgverleners werken samen aan de zorg voor een patiënt; echter de dossierhouder van de patiënt op de hoogte houden, blijkt niet altijd eenvoudig te kunnen. ZorgDomein zorgt al vele jaren dat je voor een verwijzing of diagnostiek aanvraag niet meer hoeft te faxen, bellen of mailen. Rapporteren wordt nu een jaar gebruikt door ons klanten in de paramedische zorg, nieuw is dat ZorgDomein ook (terug)rapporteren beschikbaar gaat stellen voor al haar klanten.

 Terugrapporteren

Binnenkort kunnen zorgverleners via ZorgDomein een terugrapportage sturen naar de zorgverlener die de verwijzing heeft gedaan. Zo kan de zorgverlener de verwijzer tussentijds of na afloop van het doorlopen zorgtraject efficiënt op de hoogte houden.

Veilig melden en overdragen

Ook gaan we vervolgens het mogelijk maken voor zorgverleners om veilig informatie over te dragen naar een afdeling of organisatie. Denk hierbij aan het doen van een palliatieve, medische of verpleegkundige overdracht of het veilig kunnen melden van een transmuraal incident.

 Voordelen versturen en ontvangen terugrapportages via ZorgDomein
  • Zorgverleners gebruiken een platform voor overdragen, informeren en overleggen
  • Veilige gegevensuitwisseling; niet meer onveilig faxen
  • Gestandaardiseerde gegevensuitwisseling; geen fouten bij overtikken
  • Eenvoudige selectie van de juiste zorgverlener; rechtstreeks reageren op de verwijzing
  • Dossier van patiënt bijhouden gaat veel sneller; automatisch invulling in het informatiesysteem

Hoe te gebruiken

Wil je meer weten hoe ‘Terugrapporteren’ gebruikt kan worden? Een uitgebreidere uitleg is weergegeven in een handleiding voor de verzender van een rapportage. En ook is er een handleiding voor voor verwijzers

foto