Steeds meer decentrale wijkteams op ZorgDomein

Decentrale wijkteams in richten op ZorgDomein; we zien steeds meer VV&T-instellingen die dit doen op ons zorgplatform. Het maakt het voor de verwijzer eenvoudiger om voor de patiënt de meest passende zorg te vinden. Immers op basis van de postcode van de patiënt toont ZorgDomein de wijkteams die zorg leveren binnen dit postcodegebied.


Voordeel van het inrichten van decentrale wijkteams voor de VV&T-instelling is dat de zorg direct bij het juiste team aangevraagd wordt. Daarnaast kan een organisatie die landelijk werkt,  toch zichtbaar zijn in specifieke postcoderegio’s met haar wijkteams.

VV&T instellingen die dit al doen zijn: Buurtzorg, Activite, Beweging 3.0 en Marente . Binnenkort volgen ook: HappyNurse, Careyn en Lelie Zorggroep. Marije Broekman, bestuurder HappyNurse over de keuze voor implementatie van decentrale wijkteams op ZorgDomein, zegt hierover: “Door een efficiënte overdracht vanuit de verwijzers, kunnen wij sneller zorg verlenen en nog meer tijd aan de patiënt besteden. Zo zorgen we voor een Happy Patiënt en een HappyNurse.”

Wil je ook starten met ZorgDomein? Of werk je al met ZorgDomein en wil je decentrale wijkteams inrichten. Neem contact op via support@zorgdomein.nl.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws

Huiarsts-columnist Danka Stuijver is gastspreker tijdens het ZorgDomein evenement...

Medisch laboratoria werken steeds vaker samen in hun regio, ook bij de verwerking van diagnostiekaanvrage...