Nieuws

Uitbreiding testgroep nieuw startscherm

ZorgDomein werkt aan een nieuw startscherm voor verwijzers.  In dit bericht informeren we je over de voortgang van het testen en introduceren van het nieuwe starscherm voor verwijzers.

Testen nieuwe startscherm

Uitbreiding testgroep per 5 december  
Het nieuwe startscherm wordt geleidelijk en zorgvuldig getest en geïntroduceerd. Tot nu toe zijn 150 verwijzers en assistenten betrokken bij het kwalitatief en kwantitatief testen. Ook is een afvaardiging van zorgaanbieders regelmatig bijgepraat over het testen. De volgende fase van testen gaat in vanaf woensdag 5 december. Dan kunnen alle huisartsen, assistenten en POH’s het nieuwe startscherm testen.

Wat krijgen verwijzers per 5 december te zien?       
Verwijzers komen binnen in de bekende ZorgDomein omgeving. In een pop-up krijgen ze de mogelijkheid om over te schakelen naar het nieuwe startscherm. In deze testfase blijft het mogelijk om terug te keren naar de bekende ZorgDomein omgeving.

Hoe gaat het na deze testfase verder?
Later gaan we ook geleidelijk meer groepen gebruikers (inclusief zorgaanbieders) het nieuwe startscherm tonen. We informeren daarover via de Software Update en/of nieuwsbrieven. Uiteraard doen we dit ook ruim op tijd wanneer we definitief het huidige startscherm vervangen door het nieuwe startscherm.

Nieuwe startscherm uitgelicht

Waarom een nieuw startscherm?
Het nieuwe startscherm introduceren we om gebruikers beter overzicht te bieden in het groeiende aantal verschillende aanbieders, verwijzers, zorgproducten en functionaliteiten op ZorgDomein. Bovendien maken we het zorgvraagmenu gebruiksvriendelijker; zo verspringt deze niet meer zo makkelijk en wordt de zorgvraagselectie onthouden.

Hoe ziet het nieuwe startscherm er uit?
Enkele voorbeelden van het nieuwe startscherm, vind je hier.

Welke voordelen heeft het nieuwe startscherm?

  • Beter en completer overzicht van diverse functionaliteiten, zoals ‘openstaande acties’, ‘veel aangevraagde diagnostiek’ en ‘overleggen’.
  • Gebruiksvriendelijker; onthoudt de zorgvraagselectie en verspringt niet meer.
  • Biedt relevantie; op basis van historische ICPC-data wordt een selectie geboden.
  • Biedt intelligentie; bij binnenkomst met ICPC, wordt een top 5 getoond van meest gekozen zorgvragen op basis van deze ICPC. Uit onze analyses weten we namelijk dat deze top 5 representatief is voor 75% van de keuzes voor een zorgvraag door verwijzers. Zo werken verwijzers nog sneller en intuïtiever. Naast de top 5, blijft ook het gehele zorgvraagmenu zichtbaar.
  • Te gebruiken op tablet en mobiel.

Let wel: De nieuwe indeling van het startscherm heeft geen betrekking op de indeling en inhoud van het zorgvraagmenu. Indien gedurende de testperiode aanpassingen worden gedaan aan het zorgvraagmenu, voeren we die door in beide startschermen.

startscherm zonder patient

Vragen
Voor veel gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe startscherm en het testen, ga je naar Support of neem je contact op met ons op.