Paul Simoons, algemeen directeur ZorgDomein

Paul Simoons nieuwe algemeen directeur ZorgDomein

Breukelen – Per 1 oktober is Paul Simoons de nieuwe algemeen directeur van ZorgDomein, het zorgplatform voor het vinden, regelen en aanbieden van zorg. Hij volgt Dick Gorris op die na 7 jaar afscheid neemt van ZorgDomein. Simoons startte in 2015 bij ZorgDomein, waar hij diverse functies vervulde voordat hij in 2019 toetrad tot de directie. Met zijn kennis van de zorg, zijn uitgebreide netwerk en verbindend leiderschap is Simoons de aangewezen persoon om ZorgDomein in de volgende fase te leiden. 

Verdiepen samenwerking

ZorgDomein wil de samenwerking met haar klanten en gebruikers binnen de regio verder verdiepen en uitbouwen. Simoons: “Gezamenlijk kunnen we de digitalisering van de zorg versnellen op cruciale gebieden als netwerkzorg en triage. Dit zal bijdragen aan de kwaliteit en verbetering van passende zorg. Een ander belangrijk speerpunt is de inzet van het zorgplatform voor het (regionaal) samenwerken tussen zorgprofessionals. Zo zetten we volop in op de transitie die in de regio bezig is en waar een nieuw perspectief van samenwerken, met een belangrijke rol voor data, gaat plaatsvinden. Vanuit ZorgDomein gaan we graag binnen het zorgecosysteem door met deze ondersteuning.”

Voor klanten, gebruikers en de patiënt

In de functies die ik tot nu toe heb vervuld bij ZorgDomein, heb ik door de gesprekken met het zorgveld veel kennis opgedaan van de uitdagingen die er zijn. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring en de kennis die breed aanwezig is in de organisatie, gericht in te zetten om het platform te optimaliseren en uit te breiden ten behoeve van onze klanten, gebruikers en de patiënt.”, aldus Simoons. 

Matchen van zorg, verbeteren van samenwerking  

De oplossingen die ZorgDomein heeft ontwikkeld, zijn gericht op het matchen van zorgvraag en aanbod. En het van ondersteunen van zorgverleners in het beter samenwerken en afstemmen, zowel onderling als met de patiënt. Caresharing, de oplossing voor netwerkzorg, is een mooi voorbeeld van de verbreding van onze diensten. Daarnaast biedt het instappen van Visma als aandeelhouder veel kansen om te versnellen in innovatie door gebruik van nieuwe digitale oplossingen binnen het netwerk.Ik ben er van overtuigd dat ik een bestendig en krachtig bedrijf achterlaat en dat Paul Simoons als algemeen directeur samen met de fantastische medewerkers waardevolle bijdragen blijft leveren voor de uitdagingen die de zorg kent., aldus Gorris 

Doorontwikkeld tot breed zorgplatform

De afgelopen jaren heeft ZorgDomein een sterke groei doorgemaakt. Dat geldt zowel voor de organisatie, als het dienstenaanbod en de klanten die gebruik maken van deze diensten. Waar van origine zorgprofessionals digitaal konden verwijzen en diagnostiek aanvragen, is dit uitgebreid met capaciteitsinzage, transmurale overdrachten, adviesconsulten en de dienst voor multidisciplinair samenwerken. Inmiddels wordt het brede zorgplatform dagelijks gebruikt door ruim 125.000 zorgprofessionals en 7.500 zorgorganisaties.  

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws

Huiarsts-columnist Danka Stuijver is gastspreker tijdens het ZorgDomein evenement...

Medisch laboratoria werken steeds vaker samen in hun regio, ook bij de verwerking van diagnostiekaanvrage...