Nieuws

Paramedici en vrijgevestigde GGZ praktijken sluiten t/m 31 augustus kosteloos aan op ZorgDomein

Paramedici en GGZ vrijgevestigden kunnen zich vanaf nu t/m 31 augustus 2020 kosteloos aanmelden bij ZorgDomein. Voor (1,5e lijns) praktijken die nog niet zijn aangesloten bij ZorgDomein betekent dit dus geen eenmalige registratiekosten en geen maandelijkse kosten tot einde van de actieperiode.

 

 

Met een gemiddelde daling van 75%, oftewel 450.000 reguliere zorgvragen per maand die uitgesteld worden, is het onvermijdelijk dat de nasleep van corona zal leiden tot oplopende wachttijden. Ook verwijzingen naar paramedici en GGZ vrijgevestigden zien we met ruim 60% afnemen ten opzichte van 2019. Deze uitgestelde zorg zal naar verwachting leiden tot oplopende wachttijden. ZorgDomein kan met het platform inzicht geven in deze wachttijden en zorgen voor centrale coördinatie, uniforme gegevensuitwisseling én voortzetting van de samenwerking tussen de 1e en 2e lijnszorg. Het is daarom van belang dat er een compleet aanbod van zorg inzichtelijk is voor de verwijzers en hun patiënten.

ZorgDomein voor praktijken kosteloos t/m 31 augustus

Om het aanbod zo compleet mogelijk te maken, kunnen paramedici, GGZ vrijgevestigden en 1,5e lijns praktijken zich kosteloos aansluiten en gebruik maken van ZorgDomein t/m 31 augustus. Na de actieperiode worden er maandelijkse abonnementskosten in rekening gebracht.

Ben je paramedicus, GGZ vrijgevestigde of 1,5e lijns praktijken en wil je:

  • Goed voorbereid zijn op de uitgestelde zorgvragen die straks op gang komen?
  • De verwijzers actueel inzicht geven in jouw zorgaanbod en wachttijden?
  • Complete en volledige verwijsbrieven ontvangen?

Meld je dan aan op ZorgDomein. Lees meer en meld je direct aan
Bekijk hier de veel gestelde vragen.

Of heb je een praktijk voor 1,5 lijns zorg en wil je meer weten over wat ZorgDomein kan betekenen voor jouw praktijk neem dan contact op via praktijken@zorgdomein.nl.

31 aug corona