Nieuws

Ook CBR-keuringen 75-plussers via ZorgDomein

Bedrijfsartsen dienen sinds eind 2018 bij het CBR met succes digitaal keuringsformulieren in via ZorgDomein voor de rijvaardigheid van beroepschauffeurs (CDE-rijbewijs). Vanaf 1 maart is dit ook mogelijk voor de keuringen van 75-plussers en dus niet alleen relevant voor bedrijfsartsen, maar voor meer BIG-geregistreerde artsen, zoals huisartsen en medisch specialisten.

75-Plusser en beroepschauffeurs die een verwijzing voor een keuring voor het rijbewijs ontvangen, krijgen hier voortaan ook een ZorgDomein-code bij.

Medisch specialist

In een enkel geval kan het zijn dat een beroepschauffeur of 75-plusser ook een medisch specialist dient te zien voor een keuring. De verantwoordelijk beheerder van zorginstellingen kan daarvoor een ZorgDomein-account aanmaken voor de specialisten. De medisch specialisten kunnen echter voor het indienen van de keuringsformulieren ook nog gewoon de reguliere papieren route blijven gebruiken. Beroepschauffeurs en 75-plussers worden bij de verwijzing altijd gevraagd ook het keuringsformulier inclusief ZorgDomein-code op papier mee te nemen.

Vertrouwen in digitalisering

De mogelijkheid om online formulieren in te dienen via ZorgDomein, stelt het CBR beschikbaar voor de keuringen verricht voor beroepschauffeurs (groot rijbewijs) en 75-plussers. Digitaal ingediende formulieren komen real-time bij het CBR binnen. Er is dan minder kans op fouten. CBR heeft er alle vertrouwen in dat deze volgende stap in het digitaliseringsproces van Rijgeschiktheid ervoor zorgt dat de gekeurde veel sneller een besluit krijgt. Voor meer informatie zie de website van het CBR.

CBR