top vijf best gelezen artikelen van 2023

Onze top 5 best gelezen artikelen van het afgelopen jaar

Het is het begin van het nieuwe jaar. Een mooi moment om terug te kijken op 2023. We zetten de top vijf van onze best gelezen artikelen voor je op een rij. Om je te inspireren hoe digitalisering de zorg daadwerkelijk kan ondersteunen, versnellen en verbeteren.

Top 5: best gelezen artikelen van 2023

1. CIZ maakt digitaal aanleveren huisartsen mogelijk via ZorgDomein

CIZVanaf 8 februari kunnen huisartsen opgevraagde medische informatie digitaal aanleveren bij het CIZ via ZorgDomein. Dit levert voor zowel het CIZ als de huisartsen een efficiënter proces en dus tijdswinst op. Het CIZ koos, net als de publieke organisaties CBR, CBS en Bevolkingsonderzoek, voor een samenwerking met ZorgDomein door het hoge gebruik onder huisartsen.

2. Steeds meer CBR-keuringen via ZorgDomein

In 2022 zijn iets meer dan 500.000 keuringsverslagen door keuringartsen en medisch specialisten aan het CBR gestuurd via ZorgDomein. Sinds 2018 kunnen zij voor de rijvaardigheid van beroepschauffeurs en voor 75-plussers via ZorgDomein digitaal keuringsformulieren delen met het CBR. Zowel de keuringsartsen, medisch specialisten als het CBR zijn tevreden over het werken met ZorgDomein.

 

3. Terugkeren naar HIS en Zorgdomein heeft integrale zorg echt een impuls gegeven.

Zorroo Ivo Mol en Maud voermansHet zal veel huisartsen bekend voorkomen: de wildgroei aan medische apps die zich op één ziektebeeld of één werkproces richten. Digitale tools die lastig met collega’s in de zorg te delen zijn, samen veel tijd en moeite kosten en bovendien het zicht op de complete patiënt ontnemen. Om die reden besloot Zorggroep Regio Oosterhout (Zorroo) back to basics te gaan: terug naar de beproefde technologie van het HIS en ZorgDomein.

4. Al dertien jaar de spin in het web voor ZorgDomein in het Albert Schweitzer Ziekenhuis

Sandra Schoenmakers, Albert Schweitzer ZiekenhuisEr zijn maar weinig ZorgDomein-coördinatoren al zo lang actief als Sandra Schoenmakers binnen het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Sandra doet er nog veel meer, bijvoorbeeld als projectleider, maar dat moet ze haar collega’s nog wel eens uitleggen: “Ik heb ZorgDomein op mijn voorhoofd staan.” Hoog tijd dus om haar eens in de spotlight te zetten; accountmanager Bas Koehorst van ZorgDomein ging langs met een bosje bloemen om Sandra persoonlijk te bedanken voor haar jarenlange inzet.

5. Zorggroep Drechtdokters  ontdekt de voordelen van cBoards

zorggroep Drechtdokters ontdekt de voordelen van cBoardsAls huisarts wil je eenvoudig, veilig en efficiënt communiceren met je patiënten én met alle zorgverleners die bij de behandeling betrokken zijn. Om die reden maakt de zorgregio Drechtsteden en West-Alblasserwaard gebruik van het platform cBoards. Verpleegkundige Fieke van Genderen heeft er goede ervaringen mee: “Zeker voor de jongere generatie, maar ik heb ook 70-plussers in mijn praktijk die er gemakkelijk en tevreden mee werken.”

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Het laatste nieuws

In de wereld van gezondheidszorg en technologie is het belangrijk om de menselijke kant in het vizier te ...

Sinds 2022 is het mogelijk dat huisartsen gebruik maken van een digitaal laboratoriumformulier...