Kijk nu terug: webinar met Bergman Clinics en Chipsoft over Digitale Patiëntreis

Op 23 september vond het webinar ‘Wil je je patiënten beter faciliteren en zelf efficiënter werken’ plaats, waarin Bas Vermeulen (ZorgDomein), Vincent van den Berg (pilotcoördinator bij Chipsoft) en Christiaan Boer (commercieel directeur Bergman Clinics), hun ervaringen en ambities met de ZorgDomein Digitale Patiëntreis deelden.
Uitzending gemist? Kijk hier het webinar terug

Bergman Clinics is in juli gestart met de digitale reis voor patiënten en deelt nu twee maanden later de eerste bevindingen. Ook vertellen de drie partijen in het webinar over hun gemeenschappelijk visie op digitalisering van de zorg, en specifiek het afsprakentraject.

Bewezen concept met impact

Bergman Clinics heeft de innovatie op grote schaal doorgevoerd, dat was ook de insteek van het Launching Partnership: bewijzen dat digitaal werkt. “Inmiddels kan zo’n 55 procent van de verwijzingen op deze digitale manier. In totaal hebben we ongeveer 4.000 verwijzingen per week, dus meer dan 2.000 zijn digitaal te plannen. Dat scheelt dus tienduizenden telefoontjes per jaar”, legt Christiaan Boer uit.
De gemeten impact over de afgelopen twee maanden is significant en wordt komend kwartaal verder ontwikkeld. De ambitie is dat eind 2020 100% van het aanbod online planbaar is. “De Digitale Patientreis past bij hoe wij denken dat de zorg ingericht kan én moet worden”, aldus Christiaan Boer.

Digitaal is de nieuwe standaard

Zo zorgt de Digitale Patiëntreis voor een betere patiëntbeleving in de aanloop naar een behandeling. De patiënt is goed voorbereid. En er is een betere benutting van tijd en geld voor de zorginstelling.
Bergman Clinics biedt onder meer veel oogzorg. Die operaties worden juist aangeboden aan een oudere doelgroep. Zitten deze patiënten wel te wachten op digitalisering van het verwijs- en afspraakproces?
“Het is opvallend dat bijna de helft, 46 procent, van de gebruikers van de Digitale Patiëntreis tussen de 60 en 79 jaar oud is”, aldus Vermeulen. “Grappig genoeg kwam onze eerste boeking van een 75-plusser”, vertelt Boer. “En onze oudste gebruiker is nu 89 jaar.”

Samen de beweging groter maken

De Digitale Patiëntreis van Bergman Clinics, ZorgDomein en Chipsoft is modulair opgebouwd en sluit dus aan op ‘Mijn Bergman Clinics’ voor de verdere patient journey door de kliniek.
Maar aansluiting op andere bestaande workflow-systemen, al dan niet van Chipsoft, is ook mogelijk. Alle type zorginstellingen en klinieken kunnen het gebruiken. Na Bergman Clinics neemt nu ook het Meander Medisch Centrum het in gebruik. In dat geval is er een succesvolle samenwerking ontstaan tussen Funatic, Meander en ZorgDomein . “Dit is het moment om hiermee te gaan starten, aan te haken en samen deze beweging groter te maken”, Bas Vermeulen. “Het is onze missie om dit voor iedereen, patiënt en zorginstelling, beschikbaar te maken.”

Ben je benieuwd hoe jouw zorginstelling kan starten met de Digitale Patienreis?

Kijk hier voor meer informatie.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws