Nieuws

Intramed-gebruiker gaat voordelen ZorgDomein optimaal benutten

 

Sinds 9 oktober is de koppeling tussen ZorgDomein en het patiëntendossier van Intramed een feit. De samenwerking is een belangrijke stap in het streven naar eenvoudige, foutloze en veilige gegevensoverdracht tussen verschillende soorten zorgverleners. Duizenden zorgaanbieders in GGZ, ZBC en de paramedische markt kunnen nu nog beter samenwerken met huisartsen en andere verwijzers.Intramed koppeling
“Dit gaat het leven gemakkelijker maken”, zegt praktijkmanager Koen Ruigrok van MTC de Viergang in Pijnacker. Zijn fysiotherapiepraktijk probeerde de nieuwe koppeling vrijwel als eerste uit. “Het werkt heel eenvoudig. Als er een ZorgDomein-verwijzing binnenkomt, krijgen we een pop-up binnen Intramed. We kunnen dus direct actie ondernemen: bellen voor een afspraak en een digitale patiëntenkaart aanmaken. Het mooie is, dat alle patiëntgegevens uit ZorgDomein nu automatisch in het dossier komen, samen met de originele verwijzing. Dat scheelt veel tijd en moeite. Binnenkort wordt het ook mogelijk om de terugrapportage direct uit Intramed te versturen, dat gaat het helemaal handig maken.”

Gesneden koek

Er zijn duizenden zorgaanbieders die, net als MTC de Viergang, zowel ZorgDomein als Intramed gebruiken. Intramed is de grootste leverancier van softwarepakketten voor paramedici en vrijgevestigde GGZ-professionals. “De koppeling met ZorgDomein past in onze visie,” zegt Niels Christoffel, productcoördinator bij Intramed. “We willen de administratieve last van zorgverleners verlagen, zodat ze meer tijd en aandacht aan hun patiënt kunnen besteden en betere zorg kunnen leveren. Deze koppeling gaat daaraan zeker bijdragen.”

Sinds vorig jaar ontving Intramed een groeiend aantal vragen van klanten over de mogelijkheden van een koppeling, omdat steeds meer huisartsen en andere verwijzers met ZorgDomein werken. “De tijd was er dus rijp voor,” zegt Christoffel. “Bovendien werkt ZorgDomein met een nieuwe koppelmethodiek, die in de zorg steeds gangbaarder wordt. Daar kunnen we in de toekomst mee verder. De samenwerking is zeer goed bevallen. We hadden echt een gezamenlijk doel, een zo gebruiksvriendelijk mogelijke koppeling te bouwen. Het was een zeer gestructureerd proces van bouwen, testen en aanpassen. Voor ZorgDomein is zo’n koppeling inmiddels gesneden koek, dat merk je aan alles.”

Verbeteringen

Ruben Pape, namens ZorgDomein betrokken bij de koppeling, is ook blij met de samenwerking. “Intramed is natuurlijk een van de grote spelers; zeer veel paramedici werken met het systeem. Al die zorgverleners kunnen binnenkort de volle potentie van ZorgDomein gaan benutten. Voor de nabije toekomst staan er overigens nog meer koppelingen met informatiesystemen én nieuwe mogelijkheden voor gebruikers gepland . Zo gaan we het terugrapporteren aan de verwijzer nog eenvoudiger maken: dat moet straks direct vanuit Intramed kunnen. Als tussenstap hebben we wél al geregeld dat een zorgverlener zich niet dubbel hoeft aan te melden bij Intramed en ZorgDomein.”

“Verder willen we het annuleringsbericht aanpakken”, vult Niels Christoffel aan. “Stel dat je een verwijzing via ZorgDomein hebt ontvangen, de patiëntkaart is aangemaakt, de afspraak staat – en dan wordt die verwijzing om een of andere reden geannuleerd. We willen dat die annulering dan automatisch in de agenda en het patiëntendossier verwerkt wordt. Al die verbeteringen leveren tijd en aandacht op die je weer aan patiëntenzorg kunt besteden.”