Nieuws

“Innovaties van ZorgDomein profiteren van opgebouwde goodwill”

Tarik

Na zijn studie zocht Tarik Mouhmouh bewust een bedrijf in de zorgsector. Het werd ZorgDomein, waar hij nu al acht jaar zit. Hij hielp hele regio’s bij de aansluiting op de Verwijsapplicatie, zoals ziekenhuizen in Rotterdam, Leiden en Utrecht én de betrokken huisartsen. Momenteel is Tarik nauw betrokken bij de marktintroductie van nieuwe ZorgDomein-producten, als lid van het team Innovatie.

Wat houdt je functie in?

“ZorgDomein heeft het afgelopen jaar twee nieuwe producten op de markt gezet en ik maak deel uit van het team dat hiervan een succes wil maken. Het afgelopen jaar was ik druk bezig met de introductie van de zorgmessenger Patiëntoverleg. We hielden pilots in twee regio’s en benaderden grote prospects zoals ziekenhuizen om volume te krijgen. Momenteel wordt Patiëntoverleg landelijk gelanceerd en het gaat erg goed. Het is een veilig en kosteloos alternatief voor bellen, mailen en appen tussen zorgverleners. Het product heeft alles in zich om de komende tijd snel te groeien, en dat is natuurlijk ook de bedoeling. Want: hoe meer deelnemers, hoe beter de onderlinge samenwerking wordt.”

Heeft Patiëntoverleg geen concurrenten?

“Ja, maar andere zorgmessengers missen de handige koppeling met huisarts-informatiesystemen die ZorgDomein heeft. Patiëntoverleg is namelijk volledig geïntegreerd met ZorgDomein, waar je als huisarts ook je verwijzingen en aanvragen voor diagnostiek en consultatie regelt. Bovendien hebben we met de Verwijsapplicatie veel goodwill opgebouwd: een aantal verwijzers is echt ambassadeurs voor ons. We krijgen ook veel respons op de knop ‘Tip een collega’ waarmee gebruikers andere zorgverleners kunnen attenderen op Patiëntoverleg. Dat laat wel zien dat er aan onze zorgmessenger grote behoefte bestaat.”

De andere introductie is ZorgDomein Lokaal.

“Klopt, daar ben ik nu ook volop mee bezig. Met ZorgDomein Lokaal kunnen nu ook kleinere praktijken hun aanbod etaleren, verwijzingen ontvangen en terugrapporteren naar de huisarts. Denk aan vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten, maar ook paramedici zoals fysiotherapeuten, optometristen en diëtisten. Daarvoor zijn we nu klanten aan het werven en contracteren. Mijn team probeert vooral grotere corporaties te bewegen om alle leden van hun beroepsgroep aan te sluiten. Stel dat alle psychologen of fysiotherapeuten in het systeem zitten, dan wordt het voor een huisarts meteen interessant om daarnaar te zoeken en te verwijzen via ZorgDomein! Het aanmelden is eenvoudig en ook de contractering gaat digitaal. Het hele doel van ZorgDomein Lokaal is tenslotte ontzorgen.”

Waarom ben je bij ZorgDomein gaan werken?

“Ik heb Bedrijfskundige informatica gestudeerd; het modelleren van bedrijfsprocessen en het aanbrengen van verbeteringen en innovaties vind ik enorm interessant. Na mijn studie zocht ik bewust een bedrijf in de zorgsector. Het is een sector waarmee iedereen te maken heeft. In Nederland is de zorg supergoed geregeld en dat moeten we vooral zo houden. De visie van ZorgDomein sprak me erg aan: zorgverleners laten doen waar ze goed in zijn door mensen te verbinden en informatiesystemen te koppelen. Ik dacht: als ik daaraan een steentje kan bijdragen, dan doe ik dat graag.”

En: bevalt het?

“Erg goed. Allereerst hebben we natuurlijk een prachtig product: de Verwijsapplicatie is uniek in de wereld. In de loop der jaren heb ik de hele ontwikkeling meegemaakt, tot het solide en betrouwbare platform dat het nu is. Verder werkt hier een leuk, jong team met veel bevlogenheid en betrokkenheid. Mensen zijn altijd bereid om elkaar te helpen, naast hun eigen taak. Zo kom je samen verder.”