Nieuws

“Enthousiasme voor digitaal verwerken van lab-aanvragen groeit”

Sinds ruim een jaar onderhoudt accountmanager Anke van Horne de relatie met diagnostische centra door het hele land. Het is een mooie tijd om op deze post te zitten, zegt ze: “ZorgDomein is druk bezig om diagnostiek nóg efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken, en ook de zorg is volop in beweging.” Anke merkt dat de interesse in digitaal ontvangen én verwerken van lab-aanvragen toeneemt.

Wat houdt je functie precies in?

“Als accountmanager van ZorgDomein bezoek ik zorginstellingen die de aanvragen voor diagnostiek ontvangen. Mijn werkgebied loopt van Groningen tot Limburg. Van die diagnostische centra hebben we er zo’n vijftig in onze portefeuille. Een deel is verbonden aan een ziekenhuis, een ander deel bestaat uit zelfstandige diagnostische centra. Tijdens mijn gesprekken blijkt dat er momenteel veel interesse is om een volgende stap te zetten richting de digitale afhandeling van laboratoriumdiagnostiek. Het van begin tot eind digitaal houden van de diagnostiek aanvraag kent niet alleen voordelen voor het laboratorium, maar ook zeker voor de aanvrager en de patiënt. Natuurlijk worden zorginstellingen daarbij ook van harte aangemoedigd door de zorgverzekeraars; die zijn altijd op zoek naar manieren om de zorg efficiënter te maken.”

Hoe is het animo onder huisartsen?

“91% van de huisartsen is op ZorgDomein aangesloten. Het schrijven van een papieren verwijsbrief kost veel tijd, en gaat met ZorgDomein veel sneller. Die tijdwinst heb je bij de aanvraag van diagnostiek niet, vandaar dat we zien dat huisartsen ook nog wel eens het papieren formulier gebruiken. Voor huisartsen zit de grootste winst in de kwaliteit. Het aanvraagformulier is altijd up-to-date én probleemgestuurd, dus je weet zeker dat je de goede testen voor je patiënt aanvraagt. De prikster ziet direct welke buizen afgenomen moeten worden en door de digitale informatiestroom kan het materiaal op het laboratorium vaak direct geanalyseerd worden waardoor het resultaat sneller met de huisarts kan worden gedeeld.“

Hoe kwam je bij ZorgDomein terecht?

“Ik heb de intrinsieke drive om iets te betekenen voor een ander. Na mijn studie psychologie ben ik aan de slag gegaan bij een adviesbureau voor digitale zorg, omdat ik ervan overtuigd ben dat digitale zorg toegevoegde waarde biedt. Daar begeleidde ik advies- en implementatietrajecten voor gemeenten, beroepsverenigingen en de ouderen- en geestelijke gezondheidszorg. Na deze brede basis ben ik bij ZorgDomein aan de slag gegaan, waar ik me kan concentreren op één markt met de ambitie om hierin het verschil te maken.”

En: bevalt je functie?

“Ja, het is juist op dit moment leuk om in deze functie te werken. De zorg is volop in beweging, druk aan het innoveren en soms zelfs fuseren, en ZorgDomein zelf zet momenteel ook nog eens de schouders onder diagnostiek. De komende tijd gaan we met een team collega’s focussen op de doorontwikkeling van diagnostiek - van de digitale aanvraag tot de ordermanager – en waar mogelijk de applicatie nog logischer en gebruiksvriendelijker maken. Als accountmanager wil ik mijn klanten natuurlijk graag betrekken bij dit verbetertraject. Werken bij ZorgDomein bevalt me erg goed. Iedereen hier is ambitieus, maar het sociale contact is ook prettig. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen, en we hebben een gaaf product. Ik vind het mooi om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

 

 

Anke