Dutch Health Week 2021 – Sessies terugkijken

Van 18 t/m 21 mei 2021 vond de eerste Editie van Dutch Health Week plaats. Hét grootste online event voor Zorg & ICT inspiratie, actuele informatie, zichtbare innovatie, kennisuitwisseling en netwerken met vakgenoten. Tijdens de Dutch Health Week kon je tientallen virtuele sessies over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg volgen, netwerken, elkaar inspireren én verder helpen. We hebben onze bijdragen op een rij gezet zodat je ze makkelijk terug kunt kijken.

GesprekstafelDatabeschikbaarheid voor zorgverleners 

Bij gegevensuitwisseling ligt de nadruk op het versturen van medische dossiers van een patiënt van de ene naar de andere zorgverlener. De patiënt zelf zien en onderzoeken is heel belangrijk. Toegang tot het patiëntendossier en met name de op dat moment meest relevante en meest recente gegevens is een IT-uitdaging.

Op dit moment zijn er vele initiatieven die over elkaar heen struikelen. Geen regie, geen infrastructuur, veel aandacht voor eenheid van taal, maar geen data beschikbaar op het moment én de locatie waar de arts met de patiënt bezig is. Kortom werk aan de winkel!  

Bekijk de Tafel Sessie ‘Databeschikbaarheid voor zorgverleners’ 

Wil je precies weten wat er allemaal speelt en wat voor jou van belang is? Bekijk dan deze sessie. 

Uitzenddatum: 19 mei 2021 

Sprekers:  

 • Maarten Koks (ZorgDomein) 
 • Michael van Grol (Haga Ziekenhuis) 
 • Hans Mekenkamp (MedicalPHIT) 
 • Wouter de Haan (NictiZ) 

Gesprekstafel: Meer tijd voor de patiënt door inzet van IT 

Samen met VGZ zijn 2 zorgaanbieders in gesprek gegaan over hoe praktische IToplossingen hun organisaties geholpen hebben om meer tijd te creëren voor patiëntenzorg. Tijdens deze sessie kwam ook de Digitale Patiëntreis van ZorgDomein aan bod, waar Meander Medisch Centrum afgelopen tijd ervaring mee op heeft gedaan.  

Bekijk de Tafel Sessie ‘Meer tijd voor de patiënt door inzet van IT ‘ 

 Uitzenddatum:  20 mei 2021 

Sprekers: 

 • Geert van Pamelen (VGZ) 
 • Jacquelinge van Ginkel (Twb thuiszorg met aandacht) 
 • Michael Frank (Albert Schweiter Ziekenhuis) 
 • Wouter Suylekom (Meander Medisch Centrum) 

Webinar ZorgDomein Digitale Patiëntreis 

De reis die een patiënt aflegt – van verwijzing tot eerste afspraak – willen we zo soepel mogelijk laten verlopen. Zo komt de patiënt goed voorbereid op de juiste plek aan. In de praktijk is dit vanwege de veelvoud aan procedures en informatie soms een frustrerende ervaring voor de patiënt. Ook voor de zorginstelling is dit een tijdrovend proces dat bestaat uit veel handmatige acties. Om dit traject beter te stroomlijnen ontwikkelde ZorgDomein de Digitale Patiëntreis waarmee je het gehele traject digitaliseert. Zo ziet de patiënt binnen 1 omgeving alle relevante informatie en kan direct zelf een afspraak inplannen, toestemming verlenen en vragenlijsten invullen.  

 

Kijk het webinar ‘ ZorgDomein Digitale Patiëntreis’ terug

In dit webinar delen we de eerste resultaten en onze kijk op het belang van digitalisering van de zorg. 

Uitzenddatum: 18 en 20 mei 2021 

Sprekers: 

 • Bas Vermeulen (ZorgDomein) 
 • Christiaan Boer (Bergman Clinics) 
 • Vincent van den Berg (Chipsoft) 

Webinar ZorgDomein Transfer 

Voor slechts 1 op de 8 ziekenhuispatiënten die vervolgzorg nodig hebben is na de ontslagdatum meteen plek beschikbaar bij een VVT-instelling. Mede door gebrekkige gegevensuitwisseling is het zoeken naar passende vervolgzorg vaak een stroef en tijdrovend proces. ZorgDomein Transfer is een nieuwe, digitale oplossing om het werkproces rondom capaciteit inzage en overdracht van de patiënt optimaal te ondersteunen. ZorgDomein maakt daarbij gebruik van gestructureerde informatie uitwisseling op basis van Zorginformatie bouwstenen, in lijn met de richtlijnen van VWS en V&VN.  

 

Kijk het webinar ‘ Transfer’ terug 

In dit webinar en vertellen we meer over de onderzoeksresultaten van transfers in de zorg en hoe de Transfer oplossing van ZorgDomein werkt.  

Uitzenddatum: 19 mei 2021 

Sprekers: 

 • Mart van den Bergh (ZorgDomein) 
 • Tetske van der Weg (ZorgDomein)

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws