Bij verwijzing via ZorgDomein verzekeringsinformatie a.s.r. beschikbaar

Vanaf 1 september wordt verzekeringsinformatie van zorgverzekeraar a.s.r. getoond in ZorgDomein. De voor patiënten relevante gegevens zijn van belang bij het kiezen van de best mogelijke zorg. Door de informatie beschikbaar te stellen op ZorgDomein, is het duidelijk wat de eventuele financiële verplichtingen zijn voor de patiënt op het moment van de verwijzing, in plaats van na de verwijzing.

Compleet beeld voor bewuste keuze

Patiënten maken bij de keuze voor een zorgaanbieder allerlei afwegingen. Is het niet te ver? Hoe lang moet ik wachten? Krijg ik alles vergoed? Met het toevoegen van verzekeringsinformatie, komen de antwoorden op deze vragen op ZorgDomein samen. Er ontstaat een compleet beeld waardoor de patiënt, samen met de verwijzer, een bewuste keuze kan maken. “Door deze relevante informatie over het zorgaanbod toe te voegen, helpen we de patiënt nog beter bij het vinden van de best mogelijke zorg”, aldus Roos Konings, manager Publieke Partners bij ZorgDomein. “De patiënt komt er dan niet pas thuis, bij het controleren van de polis – of nog erger: bij de afspraak op de poli – achter dat de zorgverzekering de zorg bij de gekozen aanbieder niet of slechts gedeeltelijk vergoedt. Je voorkomt opnieuw verwijzen, wat onnodig veel tijd en geld kost voor de patiënt, de verwijzer én de zorgaanbieder.”

Dezelfde informatie voor iedereen

Voor a.s.r. is het van belang dat zowel de verwijzer, als de patiënt, als de zorgadviseur dezelfde informatie hebben. Naast het tonen van de verzekeringsinformatie aan verwijzers en patiënten, hebben de zorgadviseurs van a.s.r. inzicht in wachttijden op ZorgDomein. Chris Grevers, teammanager Medisch Advies Groep bij a.s.r. licht de samenwerking toe: “Bij het helpen van onze klanten naar de beste zorg, ondersteunt ZorgDomein op twee manieren. Sinds enige tijd voorkomen we het tijdrovend proces van bellen naar zorgaanbieders over wachttijden. Onze zorgbemiddelaars kunnen namelijk de wachttijden zien in ZorgDomein. En vanaf 1 september geven we verwijzers en patiënten direct bij de verwijzing inzicht of de gekozen zorg daadwerkelijk verzekerde zorg is.”

Samenwerking zorgverzekeraars

Naast a.s.r. maakt zorgverzekeraar VGZ al sinds 2020 gebruik van ZorgDomein voor het tonen van verzekeringsinformatie aan verwijzers en patiënten. Ook heeft ZorgDomein samenwerkingen met zorgverzekeraars EUCARE, Menzis, ONVZ, VGZ en Zilveren Kruis voor de inzage in de wachttijden ten behoeven van zorgadvies en bemiddeling. Zorginstellingen geven vooraf akkoord op de inzage van deze informatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over de samenwerking tussen ZorgDomein en zorgverzekeraars? Bekijk dan de partner pagina voor zorgverzekeraars.

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdslijn.

Het laatste nieuws