Nieuws

Artsen koppelen terug naar het CBR via ZorgDomein

Vanaf 20 november 2018 kunnen bedrijfsartsen voor de rijvaardigheid van beroepschauffeurs (CDE-rijbewijs) via ZorgDomein digitaal keuringsformulieren indienen bij het CBR. Makkelijk, snel en veilig, voor de bedrijfsartsen en voor degene die gekeurd moet worden. 

De beroepschauffeur die een verwijzing voor een keuring voor het groot rijbewijs ontvangt, krijgt hier voortaan ook een ZorgDomein-code bij.

Bedrijfsartsen

De mogelijkheid om online formulieren in te dienen via ZorgDomein, stelt het CBR in eerste instantie beschikbaar aan de bedrijfsartsen die keuringen verrichten voor beroepschauffeurs (groot rijbewijs). Digitaal ingediende formulieren komen real-time bij het CBR binnen. Er is dan minder kans op fouten, bijvoorbeeld omdat onvolledig ingevulde formulieren niet verstuurd kunnen worden. Ook kwijtgeraakte post hoort tot het verleden. CBR heeft er alle vertrouwen in, dat deze volgende stap in het digitaliseringsproces van Rijgeschiktheid, ervoor zorgt dat chauffeurs veel sneller een besluit krijgen. In een later stadium gaat het CBR ook de keuringen van 75-plussers en andere doelgroepen digitaal faciliteren via ZorgDomein. Voor meer informatie zie ook de website van het CBR.

Medisch specialisten

In een enkel geval kan het zijn dat een beroepschauffeur ook een medisch specialist dient te zien voor een keuring. De medisch specialisten kunnen echter voor het indienen van de keuringsformulieren nog gewoon de reguliere papieren route blijven gebruiken, al zou het wel volledig digitaal kunnen. De beroepschauffeurs wordt bij de verwijzing altijd gevraagd ook het keuringsformulier inclusief ZorgDomein-code op papier mee te nemen.

Wil je dat de medisch specialisten van jouw zorginstelling digitaal gaan werken bij keuringen? De verantwoordelijk beheerder kan een ZorgDomein-account aanmaken voor de specialisten. Bij vragen kan er contact op worden genomen met ZorgDomein Support.

Bedrijfsarts