Nieuws

Forse groei diagnostiekaanvragen via ZorgDomein in 2017

Het aantal diagnostiekaanvragen dat door verwijzers digitaal via ZorgDomein gedaan wordt, is met 36% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het gaat hier zowel om beeldvormende- en functie onderzoeken als lab diagnostiek. In de eerste zes maanden zijn ruim twee miljoen diagnostiekaanvragen gedaan. Een stijgende lijn die naar verwachting het komende half jaar verder doorzet.

Voordelen digitaal diagnostiek aanvragen voor verwijzers

De groei is deels te verklaren doordat steeds meer diagnostische centra de voordelen van ZorgDomein erkennen en zich aansluiten. Daarnaast zien we een groei in het aantal aanvragen dat per centra wordt gedaan. Dat komt omdat steeds meer verwijzers ook de voordelen zien van digitaal aanvragen, namelijk:

- Minder fouten door automatische vulling patiënt- en aanvrager gegevens uit informatiesysteem aanvrager;
- Betrouwbare en veilige uitwisseling van patiëntgegevens;
- Medewerkers worden ondersteund met aanvragen (beschikbare pakketten o.b.v. LESA en NHG standaarden);
- Samenwerking op de praktijk sterk verbeterd doordat de aanvraag wordt teruggeschreven in het informatiesysteem aanvrager;
- Minimale wachttijden voor de patiënt door beschikbare informatie over toegangstijd onderzoek  per aanbieder.

Snel en efficiënt een diagnostiekaanvraag doen

Dat een diagnostiek aanvraag via ZorgDomein een eenvoudige handeling is, blijkt uit het feit dat in de meeste gevallen in drie keer klikken een aanvraag kan worden afgerond via ZorgDomein. Bovendien komt automatisch alle relevante informatie vanuit het informatiesysteem mee in de aanvraag. Kortom een  efficiënte en complete aanvraag, en dat geheel veilig.

Van de ruim 400 zorginstellingen op ZorgDomein bieden vele beeldvormende en functieonderzoeken aan. Hieronder zie je welke centra óók klinische chemie en MMB aanvragen ontvangen via ZorgDomein:

ZorgDomeinBen je een verwijzer maar maak je nog geen gebruik van ZorgDomein? Aanmelden is gratis en snel geregeld. Lees meer informatie over ons Totaalpakket verwijzers en start direct met digitaal aanvragen.

Grafiek groei diagnostiek ZorgDomein


Grafiek 1: groei aantal diagnostiekaanvragen eerste helft 2017