banner

Transfer

ZorgDomein voor ondersteuning van de transfer

Via ZorgDomein kun je overzichtelijk en digitaal de regionale capaciteit inzien voor intramurale en extramurale zorgvragen. Nadat de aanvraag voor vervolgzorg door de VV&T is geaccepteerd, kan de overdrachtsinformatie eenvoudig en veilig worden uitgewisseld tussen de zorginstellingen. En communiceer je eenvoudig met diverse zorgverleners voor optimale afstemming.

ZorgDomein voor ondersteuning van de transfer

vragen

De huidige situatie

Veel patiënten hebben na een ziekenhuisopname nog vervolgzorg nodig en een verpleeg- of verzorgingshuis of thuiszorg dient ingeschakeld te worden. Deze zogenoemde transfer kent nogal wat uitdagingen; waar is er plek en hoe zorg je voor een veilige en complete overdracht van de patiënt? Ziekenhuizen hebben nu onvoldoende zicht op de beschikbare bedden in de regio. En de medische overdracht verloopt vaak nog onbeveiligd of op papier. Gevolg:

 • Zoeken naar beschikbaarheid leidt tot langere ligtijd bij ziekenhuizen, en dus kosten.
 • Informatie komt vertraagd en vaak niet bij de juiste zorgprofessional terecht.
 • Veel onnodig telefonisch contact of e-mails over en weer over beschikbaarheid, status en ontbrekende informatie.

De ZorgDomein oplossing

Met de oplossing van ZorgDomein heb je niet alleen inzicht in de actuele capaciteit van VV&T-instellingen, maar kun je ook nog eens zorgen voor een digitale overdracht van de patiënt. En is tussentijdse afstemming nodig dan kan gebruik gemaakt worden van de in ZorgDomein geïntegreerde zorgmessenger. 

 • Een transferverpleegkundige ziet in ZorgDomein welke VV&T-instelling de benodigde zorg voor de patiënt kan leveren.
 • Daarbij is direct zichtbaar of er capaciteit is bij de VV&T-instelling. Na het indienen van een aanvraag; koppelt de VV&T-instelling terug of de patiënt in zorg genomen kan worden.
 • Het ziekenhuis houdt zicht op de status van de aanvraag in ZorgDomein en weet wanneer overdrachtsdocumenten gereed gemaakt moeten worden.
 • Op moment van overdracht verstuurt het ziekenhuis de overdrachtsdocumenten tijdig via ZorgDomein naar de VV&T-instelling. 
Transfer aanbod
ZorgDomein voor ondersteuning van transfer

De voordelen van ZorgDomein

 • Direct inzage in beschikbare capaciteit van vervolgzorg voor zowel intramurale- als extramurale zorg
 • Werk vanuit je eigen bronsysteem voor actuele dossiers en beperk het handmatig overtypen
 • Optimale ondersteuning van processen o.a. door versturen van (standaard) formulieren​
 • Verstuur een veilige en tijdige overdracht rechtstreeks naar de juiste ontvanger
 • Communiceer dagelijks eenvoudig en veilig met 60.000 zorgverleners voor optimale afstemming
 • Duidelijkheid voor alle betrokkenen (transferverpleegkundige, afdeling, VV&T-instelling en patiënt) waar de patiënt geplaatst kan worden en per wanneer
 • Koppelingen met diverse systemen​
 • Een veilig platform; ISO270001, NEN7510, AVG

Uniek aan ZorgDomein is dat het één platform is voor digitaal overdragen/ verwijzen, informeren en overleggen binnen de 1e, 2e en 3e lijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over capaciteitsinzage in jouw regio of over de transfer via ZorgDomein? Neem dan  contact met ons op.

zorg_kiezen

Meer met ZorgDomein

banner
"Deze overdracht gaat uit van het eenmalig vastleggen van gegevens en hergebruik verderop in de keten, zonder dubbele registraties zodat de informatie overal beschikbaar is."
"Nu steeds meer verpleeg- en verzorginstellingen zich aansluiten, komen we in een fase dat de basiszorg meer in de picture komt. Dat is een goede ontwikkeling."
"Overleggen over een patiënt, buiten het kanaal van officiële brieven om. Het gaat dan om korte vragen of mededelingen over patiënten die aan beide zijden bekend zijn."