Wouter van Kuipers, frontend developer en scrummaster bij ZorgDomein
"Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling."

Zorg verandert en ZorgDomein verandert mee

Interview met Wouter van Kuipers; frontend developer & scrummaster ZorgDomein.

Vier jaar geleden ben ik bij ZorgDomein begonnen en ik vind het nog steeds leuk en uitdagend werk. Iedere dag mag ik helpen de zorgverlening in Nederland te verbeteren en leer ik bij. 

Contact met de zorg

Als frontend developer ben ik verantwoordelijk voor wat de gebruikers zien als ze werken op het platform. Via de salesafdeling of servicedesk ontvangen we vragen van onze gebruikers, die we samen met de afdeling User Experience oplossen. Bijvoorbeeld door het introduceren van een nieuwe functionaliteit. De zorg verandert en wij moeten daarin mee veranderen. Toen de coronapandemie net begon, werden huisartsen en ziekenhuizen overstelpt met patiënten die geen last hadden van corona, maar toch zorg nodig hadden. Heel snel zijn we daarop ingesprongen en hebben wij een vragenlijst toegevoegd aan onze verwijzingen. Daarbij kreeg de verwijzer – bijvoorbeeld de huisarts – de vraag: heeft deze persoon last van corona, is er een risico voor deze patiënt als hij of zij verwezen wordt? Hiermee konden we bijdragen aan de veiligheid van alle partijen. 

Samenwerken

Bij ZorgDomein werken we in losse teams aan bijvoorbeeld ontwikkeling, ondersteuning of beheer. Die teams werken onderling wel met elkaar samen. Omdat we continu onze kennis delen, weet iedereen overal vanaf. Daarbij werken we niet in één groot systeem, maar in losse applicaties die aan elkaar verbonden zijn. Dat geldt zowel voor front- als backend. Met die opzet – veel kleine eilandjes die bij elkaar horen– is het mogelijk met meerdere mensen tegelijk te werken. Bovendien is de kans op fouten veel kleiner en gaat het een stuk sneller.  

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling  

Bij ZorgDomein is steeds meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de samenwerking met collega’s. Via de programma’s van Brout zijn we hier echt ingedoken de laatste tijd met oefeningen en gesprekken op groeps- en individueel niveau. Daarbij waren we vrij om aan te geven wat we goed vonden gaan of waar verbetering nodig was. Hoe werk je zo goed mogelijk samen? En wat doet dat met jezelf als persoon? En wat doet het met collega’s? We hebben afspraken gemaakt over werkverdeling en communicatie, en hier gaan we ook mee door. Ik merk dat we hierdoor prettiger samenwerken. Daarnaast hebben we natuurlijk de (virtuele) koffiemomenten, yoga, bootcamp en allerlei andere activiteiten. Maar wat werken bij ZorgDomein het leukste maakt, is dat er allemaal slimme en gedreven mensen werken. Iedereen is betrokken en denkt mee. Je merkt goed dat we samen aan hetzelfde doel werken, dat verbindt. 

Maatschappelijk Jaarverslag 2021

Maatschappelijk jaarverslag 2021

Het interview met Wouter van Kuipers is gepubliceerd in het Maatschappelijk Jaarverslag 2021 van ZorgDomein.

In dit Maatschappelijk jaarverslag lees je interviews met leden van onze raad van commissarissen, bijvoorbeeld Michel van Schaik, leden van onze raad van advies, bijvoorbeeld Gita Gallé en Martin Bontje, interviews met gebruikers van het zorgplatform, de missie en focus van de organisatie, een overzicht van activiteiten in 2021, alsook het financieel resultaat. 

Heb jij hem al gelezen? 

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.

Interviews