Suzanne de Ridder
"Meer ruimte voor mensenwerk"

Meer ruimte voor mensenwerk

Een interview met marketing manager Suzanne de Ridder

De afgelopen 20 jaar is ZorgDomein uitgebouwd tot een naadloos geïntegreerd zorgplatform. Huisartsen kunnen makkelijk hun patiënten verwijzen naar vervolgzorg. ZorgDomein heeft het meest complete overzicht van zorgaanbod. Voor verwijzers is het platform een waardevolle maar functionele tool. Dat is ook logisch, een huisarts denkt niet dagelijks na over wat wij allemaal betekenen voor de zorg en wat ons drijft. Bovendien geldt, wat vandaag is ontwikkeld, is morgen de nieuwe standaard. 

Emotionele verbinding

Toch vinden we het belangrijk om een duurzame relatie op te bouwen met onze platformgebruikers die dieper gaat dan alleen functionaliteit. We willen onze toegevoegde waarde voor de zorg beter communiceren en verbinden met onze klanten en gebruikers op een emotioneler niveau. Daarvoor moesten we ons sterk verdiepen in dat wat hen beweegt. Wat drijft de zorgprofessionals die ons platform gebruiken in hun werk? Wat frustreert hen in werken in de zorg? Wat is de rol die ZorgDomein daarin speelt? Daar hebben we in 2021 onderzoek naar gedaan. 

Patiëntgeluk staat voorop

Een belangrijke les die we leerden uit de interviews met aanbieders en verwijzers, is dat wij hen helpen in het bieden van de best mogelijke zorg voor hun patiënt. Door zorgprofessionals te ondersteunen in een van hun grootste frustraties: de grote hoeveelheid tijd die zij kwijt zijn aan administratieve en logistieke zaken. Tijd die ze juist willen besteden aan wat direct ten goede komt aan hun patiënt; de kwaliteit van leven van de patiënt. Patiëntgeluk is voor hen het allerhoogste goed. En daar willen wij graag in faciliteren door het vinden, regelen, overdragen en afstemmen van zorg efficiënt en effectief te organiseren. 

Onze belofte

De best mogelijke zorg draait om mensenwerk. Met onze technologie willen wij daarin ondersteunen. Technologie die zorgt voor meer efficiëntie, meer effectiviteit en betere samenwerking. Daarmee ontlasten we de professionals en hebben zij meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo helpen wij zorgprofessionals hun patiënten te helpen. Daarom beloven wij technologie te benutten om meer ruimte te maken voor mensenwerk.

Maatschappelijk Jaarverslag 2021

Maatschappelijk jaarverslag 2021

Het interview met Suzanne de Ridder is gepubliceerd in het Maatschappelijk Jaarverslag 2021 van ZorgDomein.

In dit Maatschappelijk jaarverslag lees je interviews met leden van onze raad van commissarissen, bijvoorbeeld Michel van Schaik, leden van onze raad van advies, bijvoorbeeld Gita Gallé en Martin Bontje, interviews met gebruikers van het zorgplatform, de missie en focus van de organisatie, een overzicht van activiteiten in 2021, alsook het financieel resultaat. 

Heb jij hem al gelezen? 

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...