Jeanine van Hövell
"Als relatiemanager ondersteun ik de verwijzers op ons platform."

Interview | relatiemanager, Jeanine van Hövell

Jeanine van Hövell werkt sinds begin 2023 als relatiemanager bij ZorgDomein. Eerder werkte ze in het Sociaal Domein, onder meer als consulent jeugd en samenleving. “Als relatiemanager ondersteun ik de verwijzers op ons platform: ik zorg dat ze tevreden zijn en blijven over het gebruik van ZorgDomein en onderzoek nieuwe groepen zorgprofessionals die via ons kunnen verwijzen. Ook ben ik contactpersoon voor de huisartsenposten, de Regionale Ondersteuningsstructuren en de zorggroepen. Ik bekijk hoe ZorgDomein allerlei vormen van regionale samenwerking kan ondersteunen met digitale gegevensuitwisseling.”

Welke onderwerpen bespreek je allemaal?

“Het meest ben ik in gesprek met zorggroepen, waarbij het grootste deel van de huisartsen in de regio is aangesloten. Zij hebben goed zicht op de wensen van de huisartspraktijken en de landelijke en regionale ontwikkelingen. Die gesprekken gaan vaak over de regionale samenwerking tussen diverse zorgverleners en bij verschillende specialismen, zoals ziekenhuizen, VVT’s, GGZ-instellingen, Sociaal Domein, en paramedische praktijken.

Ook gaat het over netwerkzorg in de regio. In september 2022 heeft ZorgDomein Caresharing overgenomen, dat daarvoor met cBoards een mooie oplossing biedt. We bespreken de mogelijkheden die cBoards biedt en kijken daarbij naar thema’s die voor de stakeholders relevant zijn. En met huisartsenposten bespreek ik wat ze allemaal met ZorgDomein kunnen: verwijzen, aanvragen doen en zelfs overdrachten ontvangen die ervoor zorgen dat een dossier compleet is in het geval dat de patiënt buiten de praktijktijden op de huisartsenpost langs komt.”

Wat kun jij betekenen voor zorggroepen?

“Ik kan goed meedenken over de verschillende digitale werkprocessen bij huisartsenpraktijken of zorggroepen. Daarbij vind ik het belangrijk om goed te begrijpen wat er binnen een regio speelt en wat de vraag achter de vraag is. Pas als je dat weet, kun je samen tot een goede oplossing komen; er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden.

Daarnaast helpen we verwijzers om ZorgDomein zo goed mogelijk te gebruiken, bijvoorbeeld met de Webinars die we uitzenden. Die worden goed bekeken, en aan de hand van de evaluaties bepalen we welke onderwerpen we nóg beter kunnen uitdiepen. Uiteindelijk gaat het erom dat gebruikers van ZorgDomein prettig en efficiënt de juiste zorg vinden voor hun patiënten.

Tot slot heb ik vrij veel werkervaring in het Sociaal Domein, een sector waarin steeds meer organisaties een  aansluiting op ZorgDomein nemen. Het is de kunst om dit zo te integreren op het platform dat het verwijzen naar deze organisaties logisch en soepel verloopt. Ik denk dat er in Nederland nog veel winst te behalen valt op het gebied van digitalisering binnen het Sociaal Domein en draag daar graag mijn steentje aan bij!”

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...