Anja van Loon
"Even voorstellen - Anja van Loon, relatiemanager ZorgDomein"

Interview | relatiemanager, Anja van Loon

Anja van Loon werkt inmiddels ruim vijf jaar bij ZorgDomein. Nadat ze zich de afgelopen twee jaar heeft ingezet om het aantal eerstelijns zorgaanbieders op het platform uit te breiden, is ze per 1 maart 2021 gestart in haar nieuwe rol als relatiemanager binnen het team Professionals. “Ons team richt zich specifiek op de verwijzers op ons platform, zoals de verschillende rollen binnen de huisartsenpraktijk en de daaraan gelieerde regionale en landelijke organisaties. Wij zijn verantwoordelijk voor het enthousiasmeren van de zorgprofessionals op het platform en het aantrekken van nieuwe zorgprofessionals om via ZorgDomein te gaan verwijzen”.

Wat houdt jouw rol als relatiemanager bij ZorgDomein precies in?

“Vanuit mijn rol als relatiemanager onderhoud ik het contact met onder andere zorggroepen om de belangen van de daarbij aangesloten zorgverleners op ZorgDomein te borgen. Daarnaast kijk ik samen met de zorggroepen op welke manier we de regionale samenwerking en de bijbehorende digitale gegevensuitwisseling via ZorgDomein kunnen ondersteunen”. Anja is verantwoordelijk voor de regio’s Groningen, Drenthe, Overijssel, Friesland, Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Flevoland.

Welke onderwerpen wil je bespreken?

“Er zijn verschillende onderwerpen die ik graag zou willen bespreken met zorggroepen:

  • Verschuiving van zorg naar de eerstelijn: ZorgDomein helpt daarbij, door de mogelijkheid van het aanbieden van meekijkconsulten en door 1,5 lijns zorgaanbieders aan te sluiten.
  • Spoedzorg in de regio: De HAP is steeds vaker onderdeel van de zorggroep. ZorgDomein kan op verschillende manier de HAP ondersteunen in de informatie-uitwisseling in de regio.
  • Samenwerking met het sociaal domein: Een ander belangrijk thema dat speelt in het kader van regionale samenwerking is de samenwerking met het Sociaal Domein. ZorgDomein ondersteunt regio’s hierin door veilige en volledige gegevensuitwisseling met de wijkteams mogelijk te maken”.

Wat kun jij betekenen voor zorggroepen?

“Ik plan graag een afspraak in met alle zorggroepen om goed te begrijpen wat er in de regio speelt. Samen kijken we dan hoe ZorgDomein hierin kan ondersteunen met bestaande of anders nieuwe oplossingen.”

Anja van Loon
Relatiemanager, ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...