"Met het meekijkconsult verlichten we de druk op de zorg"

Interview | Huisarts, Teun van der Wijst

De huisartsen in de omgeving van het Jeroen Bosch Ziekenhuis werken sinds dit jaar via ZorgDomein met het Meekijkconsult. Teun van der Wijst is een van de initiatiefnemers: “Zo’n 70 procent van de Meekijkconsulten voorkomt een doorverwijzing.”
Sinds dit voorjaar werken zo’n 200 huisartsen in de regio Den Bosch en de specialisten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis met het Meekijkconsult. Zo kan de huisarts via ZorgDomein op afstand een medisch specialist raadplegen. De regio maakte zelf afspraken met de zorgverzekeraars over de vergoeding en regelde de praktische invoering van het systeem.

Meekijkconsult helpt de druk op de ziekenhuiszorg verminderen

Huisarts Teun van der Wijst uit Kerkdriel was nauw betrokken: “Er was grote behoefte aan het digitale Meekijkconsult, om de druk op de ziekenhuiszorg te verminderen. Dat is dit jaar natuurlijk extra urgent geworden met de uitbraak van Covid-19. We hebben daarom niet gewacht op een landelijke NZA-regeling, maar gefocust op een zo goed mogelijk systeem met de mooiste techniek. Aan de praktijkenkant werken we met ZorgDomein. De aanvraag van een Meekijkconsult werkt net zo eenvoudig als een verwijzing: je kunt de relevante medische gegevens uit het HIS meenemen en foto’s en andere bijlagen meesturen. In het ziekenhuis komt de aanvraag in HiX, het ziekenhuisinformatiesysteem waarmee het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt. Zo verschijnt die automatisch op de werklijst van de medisch specialist. En die verstuurt met één druk op de knop de terugrapportage als MEDSPE-bericht, dat weer automatisch binnenkomt als brief in het HIS van de huisarts.”

Overleggen wanneer het jou uitkomt

De eerste drie kwartalen van 2020 waren er al meer dan 4000 Meekijkconsulten. Teun van der Wijst: “Ongeveer 70 procent van deze consulten voorkomt een doorverwijzing, precies zoals de bedoeling is. In totaal doen 18 vakgroepen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis mee. Er gaan bijvoorbeeld veel aanvragen voor consulten naar dermatologie, maar ook naar orthopedie. Het is heel eenvoudig om foto’s of echo’s op te sturen en de specialist te laten meekijken. En je overlegt asynchroon, op het moment dat het jou uitkomt: dat is veel handiger dan bellen.”

Meekijkconsult biedt ook veel voordelen voor de patiënt

Ook voor zijn patiënt heeft het systeem duidelijke voordelen, zegt Van der Wijst: “Om te beginnen valt het Meekijkconsult buiten het eigen risico, in tegenstelling tot een verwijzing naar een specialist. Verder is de wachttijd veel korter: we hebben afgesproken dat specialisten binnen drie dagen reageren, dat lukt zeker niet met een reguliere verwijzing. En ten slotte hoeven patiënten niet onnodig naar het ziekenhuis, terwijl ze wél profiteren van de kennis en knowhow van een medisch specialist.”
Teun van der Wijst
Huisarts, Huisartsenpraktijk Welling & Van der Wijst

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...