"3 vragen aan Sander over zijn werk bij ZorgDomein"

Interview | Tech Lead, Sander Bosman

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Ik heb eigenlijk drie verschillende taken. Als teamleider stuur ik een team van softwareontwikkelaars aan. We werken in multidisciplinaire teams, dus samen met de designers en de product owner. Verder ben ik een van de solution architects bij ZorgDomein die zich bezig houden met het verstevigen en uitbouwen van het platform. Waar willen we naartoe, wat willen we over een half jaar kunnen bouwen? En ik ben people manager: ik zorg dat het team lekker draait en dat mensen zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. En ik houd me bezig met het aannemen van nieuwe medewerkers.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Net als veel mensen wil ik met mijn werk niet alleen mijn brood verdienen, maar ook iets bijdragen. Heel lang dacht ik daarbij vooral aan het milieu. Maar de zorg is ook ontzettend belangrijk, en er valt heel veel te verbeteren. Vaak is de zorg echt een puzzel, met al die verschillende IT-systemen en voortdurende veranderende wetgeving. Maar je kunt wél het verschil maken. Soms zorgt een simpele knop, een eenvoudige verbetering aan ons platform, ervoor dat zorgverleners veel beter hun werk kunnen doen en patiënten dus beter geholpen worden. Het geeft voldoening om aan zo’n oplossing mee te werken.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“Mijn eerste indruk hier was meteen goed: een informeel bedrijf met enthousiaste en betrokken mensen. Ik had een persoonlijke klik met zo’n beetje iedereen. Bij veel bedrijven zie je een groot verschil tussen development, marketing en management. Bij ZorgDomein is het veel meer één team. Wat ik ook heel prettig vind: je hebt hier veel vrijheid en je wordt aangesproken op je eigen verantwoordelijkheid. Bedrijven hebben het vaak over ‘ownership’, maar bij ZorgDomein klopt dat ook: het werk dat je doet voelt echt als voor jezelf. Je doet het niet omdat anderen dat van je vragen, maar omdat je zelf de verantwoordelijkheid voelt. En die instelling heeft iedereen bij ZorgDomein, dat maakt het zo sterk.”
Sander Bosman
Tech Lead,
ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...