"3 vragen aan Jolet over haar werk bij ZorgDomein"

Interview | Product Owner, Jolet van de Bree

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Ik heb ruim drie jaar aan de commerciële kant gewerkt en kreeg toen vaak vragen over het platform, bijvoorbeeld waarom een bepaalde functionaliteit ontbrak. Ik wilde daar ook wel eens het fijne van weten. Daarom houd ik me nu als product owner bezig met de doorontwikkeling van ZorgDomein. Ik ben de schakel tussen de programmeurs en de stakeholders: de mensen die met het platform moeten gaan werken. Ik zorg ervoor dat de functionaliteiten die we ontwikkelen goed aansluiten bij de behoeften van de gebruikers.

Mijn domein daarbij is public partners. Zorgverzekeraars bijvoorbeeld, maar ook instanties zoals de NZa en de brancheorganisaties van ziekenhuizen en ZBC’s. Met zorgverzekeraars hebben we bijvoorbeeld dit jaar informatie over de contracten die ze jaarlijks sluiten met zorgaanbieders ook in ZorgDomein kunnen opnemen. Door het toevoegen van deze informatie ontstaat er een compleet beeld waardoor de patiënt, samen met de verwijzer, een bewuste keuze kan maken voor de best passende zorg.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Dat er nog zoveel te verbeteren valt. Neem een ander project waarbij ik betrokken ben, in de GGZ-markt. De wachtlijsten lopen op, en daarbij komt het voor dat mensen lang op de verkeerde wachtlijst staan Ze staan bijvoorbeeld aangemeld voor Specialistische GGZ, terwijl ze Basis GGZ- zorg nodig hebben, of andersom. Dat willen we helpen voorkomen: het GGZ-zorgaanbod moet in ZorgDomein duidelijker omschreven worden, en we kunnen huisartsen helpen in de toeleiding naar het juiste aanbod. Zo kunnen zij de goede keuze voor hun patiënten.”
Om processen in de zorg beter te maken, moeten we samen optrekken. Dat zie ik in mijn functie ook: de samenwerking met en tussen publieke partijen is enorm belangrijk. Er zijn bijvoorbeeld nog zoveel verschillende ICT-systemen die naast elkaar werken en niet met elkaar communiceren. Die versnippering moeten we samen aanpakken, en het is mooi om daaraan een bijdrage te leveren.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“In 2015 zag ik een vacature en die sprak me erg aan. Het leek me een mooi idee om samen de zorgsector naar een hoger niveau te tillen. Van de overstap heb ik geen moment spijt gehad. De verbondenheid met elkaar, en vooral ook de vrijheid die je hier krijgt. Je kunt zelf je rol invullen en het werk op je eigen manier aanpakken. We hebben bijvoorbeeld een kennisbudget dat je naar eigen inzicht kunt besteden. Zo kun je je blijven ontwikkelen, zowel op het persoonlijk vlak als inhoudelijk.”

Jolet van de Bree
Product Owner, ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...