Foto Jip van Groenigen
"3 vragen aan Jip over zijn werk bij ZorgDomein"

Interview | Consultant, Jip van Groenigen

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Ik zorg voor het aansluiten van nieuwe organisaties op ZorgDomein, help bestaande klanten met advies en bij het uitbreiden met nieuwe modules, en ik voer interne projecten uit. We draaien ongeveer tien projecten tegelijk, waarbij de ene klant natuurlijk meer tijd en aandacht kost dan de andere. Vooral veel VV&T-instellingen willen hun aansluiting uitbreiden met handige, nieuwe toepassingen: uitvoeringsverzoeken, ZorgDomein Transfer of een koppeling met hun eigen informatiesysteem. Verder sluit ik veel laboratoria aan. Mijn eerste studie was Medische Beeldvorming; dat helpt om manier van denken en werken te begrijpen. Ik voer ook intern veel overleg, bijvoorbeeld als we een verzoek uit het veld krijgen om iets aan te passen of nieuw te ontwikkelen. Het is leuk om oplossingen te kunnen aandragen door snel te schakelen.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Vóór ZorgDomein werkte ik een tijdlang als kwaliteitsmanager in een VV&T-organisatie waar veel automatiseringsprojecten speelden. Daar ontdekte ik dat ICT de zorg echt beter kan laten werken én dat ik het leuk vond om dat aan mensen te laten zien. In mijn huidige baan kan ik die twee dingen combineren. De komende jaren zullen er steeds minder handen aan het bed zijn én de zorgvraag blijft stijgen. Dan kun je niet zonder ICT: we zullen processen moeten optimaliseren, zodat minder mensen toch meer kunnen doen.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“Ik vind het heerlijk om op bezoek te gaan bij klanten. Het is ook avontuurlijk: ik ben altijd benieuwd wat ik zal aantreffen. Die sfeer in ziekenhuizen en laboratoria, daar houd ik van. En het is fijn om oplossingen te kunnen aandragen: ik voel me soms net zo’n evangelist die het goede nieuws loopt te verspreiden. Dat vind ik het mooie van ZorgDomein: als we ergens een knelpunt zien, dan bedenken we een oplossing en maken het wáár. De zorg is meestal niet zo snel, maar als het lukt om de klant mee te krijgen geeft dat des te meer voldoening.”

Jip van Groenigen
Consultant, ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...