Foto Jack Zwanenburg
"3 vragen aan Jack over zijn werk bij ZorgDomein"

Interview | UX/UI Designer, Jack Zwanenburg

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Als UX/UI-designer ontwerp ik onderdelen van het ZorgDomein platform. Gebruikers moeten hier goed mee uit de voeten kunnen. Dat doe ik ook het liefste: online gereedschap ontwerpen waarmee mensen prettig en soepel kunnen werken. Ik heb in mijn werkzame leven al voor allerlei bedrijven gewerkt: ontwerpbureaus, een verzekeraar en een ontwikkelaar van streaming platforms zoals Videoland. Het is leuk om in de entertainment-wereld voor het grote publiek te werken, maar ik miste wel de persoonlijke voldoening. Bij ZorgDomein heb ik die weer gevonden.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Als je in de zorgsector werkt kun je een maatschappelijk relevante rol vervullen. Iedereen weet dat de zorg onder druk staat: kijk maar naar de wachtlijsten. Ik vind het belangrijk dat patiënten de best passende zorg krijgen en het is mooi om daar een bijdrage aan te leveren. Mensen helpen bij hun gezondheid is een belangrijke drive. Niet alleen voor mij: dat geldt voor veel collega’s die bij ZorgDomein werken. We hebben natuurlijk persoonlijke doelen, maar stellen ons ook ten dienste van anderen. En dat zie je niet overal.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“Dat sociale aspect zie je ook terug in de manier van werken. Er is bij ZorgDomein veel onderling overleg. Dat doen we in het besef dat iedereen vanuit zijn eigen discipline een bijdrage kan leveren aan het eindresultaat. Je hebt bedrijven waarbij designers even hun kunstje doen en het ontwerp vervolgens over de heg gooien naar de developers. Zo werken we hier niet: bij ZorgDomein is het echt teamwork, coproductie. En dat merk je aan de kwaliteit van het eindproduct, maar ook aan de fijne teamspirit.”

Jack Zwanenburg
UX/UI Designer, ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...