"3 vragen aan Felicia over haar werk bij ZorgDomein"

Interview | Accountmanager, Felicia Yap

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Ik onderhoud de contacten met de belangrijke key-accounts in de regio en met de regionale samenwerkingsverbanden in Zuidwest-Nederland: Rijnmond, Drechtsteden, Delft/Zoetermeer, Haaglanden, Gouda en sinds kort ook Leiden. Mijn eerste jaar bij ZorgDomein bestond vooral uit de markt verkennen, kennis maken met de ziekenhuizen en grote VV&T-instellingen in mijn werkgebied. Met die kennis ben ik nu actief bezig om in mijn regio’s onze belangrijkste proposities uit te rollen. Momenteel zijn we druk bezig om verwijzen vanuit de tweede lijn mogelijk te maken, zodat VV&T’s zowel verwijzingen van huisartsen als van ziekenhuizen kunnen krijgen. Het is geweldig om te zien dat daar steeds meer animo voor is. Waar ik persoonlijk trots op ben: vorig jaar wist ik samen met een grote GGZ-klant hun gebruik van ZorgDomein flink uit te breiden. Dat leverde allerlei voordelen op: voor het verwijsproces en de zichtbaarheid van de zorgorganisatie, voor de patiënt én voor onze relatie met de klant. Het is super als zoiets lukt.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Mijn vorige baan, bij een ICT-leverancier in de zorg, was mijn eerste aanraking met de zorg en het beviel enorm goed. Bij ZorgDomein draag ik bij aan het verbeteren van de informatie-uitwisseling tussen allerlei zorgaanbieders en zorgvragers, en ik zie heel direct welke impact dat voor onze klanten heeft. Dat geeft me de energie en de drive om onze klanten te helpen om ons landelijk communicatieplatform nog beter in te zetten. Ik praat vrijwel elke dag met zorgverleners die willen werken aan betere informatie-uitwisseling, bijvoorbeeld een transfer-verpleegkundige die een betere overdracht met de VV&T wil. Of een ziekenhuis dat graag digitaal meekijkconsult wilt inzetten om de huisarts te kunnen adviseren bij een patiënt. Het is mooi om dat mogelijk te kunnen maken.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“Je hebt hier veel vrijheid, en dat vind ik erg prettig. Collega’s staan voor elkaar klaar; we werken hier echt als een team en gunnen elkaar ook succes. Als accountmanager is het natuurlijk mijn doel om het platform in te zetten en het gebruik te maximaliseren. Maar ik denk daarbij altijd vanuit de behoefte van de klant. Hoe werken de zorginstellingen in mijn regio’s samen? En waar kan ZorgDomein iets aan de samenwerking bijdragen om de zorg te verbeteren? De uitdaging is altijd om mensen met elkaar te verbinden.”
Felicia Yap
Accountmanager,
ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Werken bij ZorgDomein

Lees hoe het is om te werken bij ZorgDomein

Interviews

Sinds januari 2023 werkt Elsbeth Stravers bij ZorgDomein als relatiemanager en heeft een schat aan kennis...

Interview met Robina Schouten, teamlid HR verantwoordelijk voor recruitment en employer branding...