"3 vragen aan Evelien over haar werk bij ZorgDomein"

Interview | Business Development Consultant, Evelien de Wit

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Ik onderzoek op welke manieren ZorgDomein zijn klanten nog beter kan ondersteunen en de zorg in Nederland kan helpen verbeteren. Wat zijn de wensen en behoeften van de markt? Om de wensen van zorginstellingen in kaart te brengen reis ik echt van Groningen tot Maastricht, want iedere regio heeft zijn eigen demografie en zijn eigen karakter. Vervolgens overleg ik met collega’s om oplossingen te vinden en uit te werken. Daarbij is het de kunst om recht te doen aan die regionale verschillen en toch met een eenduidige oplossing te komen. Want ZorgDomein is er óók voor de verwijzers, en die zijn gebaat bij één uniforme werkwijze.

Een van de grotere projecten waar ik veel mee bezig ben geweest is ZorgDomein Transfer. Dat gaat om patiënten die het ziekenhuis verlaten, en een goede plek in een VV&T-instelling moeten krijgen om te revalideren. Met Transfer kunnen ziekenhuizen precies zien wat er voorhanden is, en de overdracht goed regelen. Dit is een oplossing voor een landelijk probleem, dat iedereen herkent. Bovendien gaat het om kwetsbare ouderen, dat maakt het voor de zorg extra relevant. En voor ZorgDomein is het een nieuw werkgebied: tot nog toe ging het over de instroom van patiënten naar het ziekenhuis, maar nu juist over de uitstroom.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Hiervoor werkte ik als consultant bij KPMG, ik gaf financieel advies aan CFO’s. En ik vind zorg een stuk dynamischer. In finance is elk jaar hetzelfde: je moet het budget halen, dezelfde rapportages opstellen. Maar in de zorg verandert de problematiek voortdurend, kijk alleen al naar de coronacrisis. Dat maakt het werk interessanter. Ten tweede valt me op dat iedereen met wie ik werk echt hart voor de zorg heeft. Ook de mensen die wat meer afstand hebben van de dagelijkse praktijk, of het nu ict-managers zijn of mijn collega’s bij ZorgDomein: uiteindelijk zijn we allemaal bezig om de patiënt beter te helpen. De hele sector heeft hetzelfde doel voor ogen, en dat maatschappelijke aspect trekt me zeer aan.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“Eind 2018 had ik hier mijn eerste gesprek en dat voelde direct als een warm bad, als thuiskomen. En ik heb nog steeds het gevoel dat ik hier met mijn neus in de boter ben gevallen. Met m’n 30 jaar ben ik blijkbaar een echte millennial: ik houd van mijn vrijheid en van een prettige werksfeer. Er is hier persoonlijke betrokkenheid vanuit de werkgever én vanuit de collega’s, dat maakt het een hecht geheel. Mijn collega’s zijn heel prettige mensen: ik kan met zowel de commerciële tak als de ontwikkelaars goed opschieten. Het is een divers gezelschap met verschillende nationaliteiten. Maar zoals ik zei: ze hebben allemaal hart voor de zorg. En ze willen zo snel mogelijk dingen voor elkaar krijgen om de zorg te verbeteren.”

Evelien de Wit
Business Development Consultant, ZorgDomein

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...