"3 vragen aan Alke over haar werk bij ZorgDomein"

Interview | Head of Professionals, Alke van Avesaath

Wat doe je precies bij ZorgDomein?

“Met ‘professionals’ bedoelen we bij ZorgDomein de verwijzers op ons platform: verwijzers die al langer ons platform gebruiken – de huisartsen – maar ook relatief nieuwe verwijzersgroepen, zoals specialisten ouderengeneeskunde, verloskundigen en medisch specialisten. In mijn functie heb ik als doel om samen met het team de professionals op het platform steeds beter te ondersteunen en ervoor te zorgen dat ze voor de patiënt de beste zorgmatch kunnen maken. Ook streven we ernaar dat meer professionals zich bij ZorgDomein aansluiten. Dan wordt het netwerk steeds fijnmaziger, en dat zorgt voor een betere afstemming. Voor huisartsen is samenwerking in de regio momenteel steeds belangrijker. We willen die samenwerking mogelijk maken en verder helpen: door steeds meer praktijken aan te sluiten, maar ook door mee te praten in de regio’s en te laten zien dat ZorgDomein al een prima infrastructuur voor samenwerking heeft.”

Wat is interessant aan werken in ICT in de zorg?

“Ik werk nu zo’n tien jaar op het snijvlak van zorg en ICT. Het was even wennen aan het vak en het jargon, maar ik verloor al snel mijn hart aan de zorg. Ik vind het heel prettig om bezig te zijn met een maatschappelijk relevant onderwerp. En er valt nog zoveel te verbeteren! Het eerste waar ik destijds – haast letterlijk – tegenaan liep, waren die enorme bergen papier, de stapels dossiers die soms nog altijd bij de receptie van veel zorginstellingen liggen. Heel inefficiënt: een dossier kan maar op één bureau tegelijk liggen, tenzij het gekopieerd of gefaxt wordt. Dat is weer zonde van het papier, bovendien kun je de nodige vraagtekens bij de privacy zetten. En dat is nog maar één voorbeeld hoe ICT de zorg verder kan helpen.”

Waarom gaat je hart sneller kloppen van ZorgDomein?

“Het is echt een fijne, betrokken club mensen en er hangt een goede sfeer in het bedrijf. Er is ruimte om fouten te maken en er is veel aandacht voor de mens. Dat is nog best een uitdaging, want ZorgDomein heeft een grote diversiteit aan medewerkers, van programmeurs tot consultants. Maar één ding heeft iedereen gemeen, en dat is een sterke intrinsieke motivatie om de zorg te verbeteren.”
Alke van Avesaath
Head of Professionals,
ZorgDomein

Artikel delen?

Deel dit artikel op je eigen tijdlijn.

Interviews