Frederique Steels, financieel directeur ZorgDomein
"Behoefte van patiënt staat centraal"

Balans tussen waarde creëren en zorgen voor een gezonde organisatie

Interview met Frederique Steels, financieel directeur ZorgDomein

Ik ben nu een jaar financieel directeur bij ZorgDomein en alles wat ik hoopte aan te treffen, heb ik gevonden. Ik voel me helemaal op mijn plek met leuke collega’s die de lat hoog leggen, zonder arrogant te zijn. ZorgDomein begon klein, maar is nu volwassen. Dan is het belangrijk om de rollen duidelijk te hebben. Ik ben blij dat ik daarbij mijn rol kan pakken als copiloot en geweten van het bedrijf. Daarmee bedoel ik dat altijd kijk naar de balans tussen waarde creëren en zorgen dat ZorgDomein een gezonde organisatie is, zowel financieel als voor de mensen die er werken.  

Groei in nieuwe klanten  

ZorgDomein staat er goed voor. We groeiden als organisatie en dat is mooi, want onze groei betekent meer digitalisering en efficiëntie in de zorg en dus een verlaging van de zorgkosten. In 2021 nam ook de omzet weer toe. Die 13 procent groei kwam voornamelijk door de toename van het aantal nieuwe klanten. Ook nieuwe producten en meer digitale activiteit bij onze bestaande klanten droegen daaraan bij. Bij ZorgDomein hanteren we een prijsmodel dat in de basis het volume in gebruik en genoten diensten weerspiegelt. Wat wij niet doen, is kosten doorberekenen voor after-sales, consulterende verkenningen en statische in eigen performance. Ook verhoogden we onze tarieven niet in 2021. 

Behoefte patiënt centraal  

Wat wij verdienen, investeren we in mensen, door meer expertise in huis te halen. We maken voornamelijk personeelskosten voor teams van ontwikkelaars en productspecialisten die het platform niet alleen continu onderhouden, maar ook verbeteren en aan nieuwe producten en diensten werken. Daarnaast hebben we ook ons support-, commerciële-, en interoperabiliteitsteam nodig om onze diensten in de verschillende zorgsectoren goed te leveren en interoperabel te blijven in het complexe zorgveld. Daarbij staan de belangen van verwijzers en patiënten centraal, ook al kennen zij geen kosten voor het gebruik van ons zorgplatform. Wij zijn er om de zorgprofessionals te helpen; met technologie maken we meer ruimte voor mensenwerk. 

Rabobank; zorg beter maken  

Over 2021 betaalt ZorgDomein geen dividend, net als het jaar daarvoor. Onze aandeelhouders, waaronder Rabobank, zijn ook van mening dat het beter is dat wat we aan eventuele winst overhouden, investeren in de toekomst. Ze zijn langetermijninvesteerders die de zorg goed begrijpen. Rabobank wil, net als wij, dat de zorg beter wordt en ze geven ons de rust en ruimte daaraan te werken. Ze staan achter de hoge investeringen als we aan nieuwe producten of diensten werken of een partnerschap aangaan. Daarbij leert de pandemie dat het goed is om onverwachte situaties op te kunnen vangen en daar moet je als bedrijf op voorbereid zijn, zeker met een platform dat zo essentieel is in de processen van de zorg.  

Maatschappelijk Jaarverslag 2021

Maatschappelijk jaarverslag 2021

Het interview met Federique Steels is gepubliceerd in het Maatschappelijk Jaarverslag 2021 van ZorgDomein.

In dit Maatschappelijk jaarverslag lees je interviews met leden van onze raad van commissarissen, bijvoorbeeld Michel van Schaik, leden van onze raad van advies, bijvoorbeeld Gita Gallé en Martin Bontje, interviews met gebruikers van het zorgplatform, de missie en focus van de organisatie, een overzicht van activiteiten in 2021, alsook het financieel resultaat. 

Heb jij hem al gelezen? 

Interview delen?

Deel dit interview op je eigen tijdlijn.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen ZorgDomein.
Je ontvangt deze dan enkele keren per jaar.

Interviews

Als Business Developer bij ZorgDomein kijkt Sabine Gibson naar diverse markten, waaronder het Sociaal Dom...

Hoe maak je de aanvraag van diagnostiek efficiënter, eenvoudiger en duurzamer?...