Quick test guide: nazendingen

Een handleiding voor het testen van verzenden van nazendingen

Deze handleiding beschrijft hoe je als leverancier het verzenden van een nazending in de ZorgDomein-applicatie kan testen. Volg deze procedure om een nazending vanuit ZorgDomein te versturen naar jouw informatiesysteem. Zodoende kun je testen of de gegevens vanuit ZorgDomein correct aangeleverd en verwerkt worden in jouw informatiesysteem.

Voordat je het verzenden van een nazending kunt testen moet je:

 • Een (eerste versie van een) koppeling voor jouw informatiesysteem ontwikkeld hebben.
 • Een ZorgDomein account aangemaakt hebben voor de TIO omgeving van ZorgDomein. Nog geen account? Vraag nu een account aan.
 • Een testorganisatie geconfigureerd en ingericht hebben in samenwerking met ZorgDomein. Hierbij moet er minimaal één zorgproduct aangemaakt zijn. Heb je al wel een ZorgDomein account, maar weet je niet of jouw omgeving correct is ingericht? Neem dan contact met ons op.
 • Een testverwijzing uitgevoerd hebben.

Volg nu de volgende stappen om een nazending te testen:

 1. Login op de TIO omgeving.
   
 2. Na het inloggen kom je doorgaans in het beheerscherm terecht. Kies hier voor de tab Regie in de bovenste balk.
   
 3. Je bevindt je nu in het regiescherm. Daar vind je een overzicht van alle verwijzingen, aanvragen en rapportages. Selecteer aan de linkerkant van het scherm het filter voor Verzonden transacties. Zoek in het overzicht de verwijzing waarvoor je een nazending wilt versturen (gebruik hiervoor eventueel het ZP-nummer van de verwijzing en het zoekvak). Klik op de verwijzing, de verwijzing klapt nu open. Onderaan de opengeklapte verwijzing vind je nu de knop Nazending. Klik op deze knop een nazending te initiëren.
  nazending-01.png
 4. Je wordt nu naar het nazendingenscherm geleid. In dit scherm kun je één of meerdere bijlagen selecteren. Daarna klik je op de knop Versturen
  nazending-02.png
 5. De bijlagen worden nu verstuurd naar het informatiesysteem van de zorgaanbieder (in dit testscenario ben je dat zelf). Je krijgt een popup te zien waarin de nazending bevestigd wordt. Hiermee is de nazending afgerond.
  nazending-03.png