Quick test guide: annuleren

Een handleiding voor het testen van het annuleren van verwijzingen

Deze handleiding beschrijft hoe je als leverancier het annuleren van een verwijzing in de ZorgDomein-applicatie kan testen. Volg deze procedure om een annuleringsverzoek vanuit ZorgDomein te versturen naar jouw informatiesysteem. Zodoende kun je testen of de gegevens vanuit ZorgDomein correct aangeleverd en verwerkt worden in jouw informatiesysteem.

Voordat je het annuleren van een verwijzing kunt testen moet je:

 • Een (eerste versie van een) koppeling voor jouw informatiesysteem ontwikkeld hebben.
 • Een ZorgDomein account aangemaakt hebben voor de TIO omgeving van ZorgDomein. Nog geen account? Vraag nu een account aan.
 • Een testorganisatie geconfigureerd en ingericht hebben in samenwerking met ZorgDomein. Hierbij moet er minimaal één zorgproduct aangemaakt zijn. Heb je al wel een ZorgDomein account, maar weet je niet of jouw omgeving correct is ingericht? Neem dan contact met ons op.
 • Een testverwijzing uitgevoerd hebben.

Volg nu de volgende stappen om het annuleren van een verwijzing te testen:

 1. Login op de TIO omgeving.
   
 2. Na het inloggen kom je doorgaans in het beheerscherm terecht. Kies hier voor de tab Regie in de bovenste balk.
   
 3. Je bevindt je nu in het regiescherm. Daar vind je een overzicht van alle verwijzingen, aanvragen en rapportages. Selecteer aan de linkerkant van het scherm het filter voor Verzonden transacties. Zoek in het overzicht de verwijzing die je wilt annuleren (gebruik hiervoor eventueel het ZP-nummer van de verwijzing en het zoekvak). Klik op de verwijzing, de verwijzing klapt nu open. Onderaan de opengeklapte verwijzing vind je nu de knop Annuleren verwijzing. Klik op deze knop om de verwijzing te annuleren.
  annuleren-01.png
 4. Er opent nu een popup waarin je de reden van annuleren kunt aangeven. Kies één van de opties en klik daarna op Versturen. Hierna wordt het annuleringsverzoek verzonden naar de zorgaanbiedende partij (in dit testscenario ben je dat zelf). Daarmee is de annulering afgerond.
  annuleren-02.png