Test tools

Versnel het ontwikkelproces met onze test tools

Testomgeving

Geregistreerde gebruikers kunnen toegang krijgen tot een speciale testomgeving voor onze leveranciers. Deze omgeving kan gebruikt worden voor functionele en end-to-end tests tussen het XIS en ZorgDomein.

Naar de testomgeving

Nog geen account?

Heb je nog geen account aangevraagd voor de testomgeving? Neem nu contact met ons op om een account aan te vragen.

Vraag een account aan

FHIR test tools

ZorgDomein heeft twee test tools ontwikkeld om de ontwikkeling van koppelingen te ondersteunen en stimuleren (alleen voor ZorgDomein Integrator FE).

Genereer en verzend een FHIR document

Deze tool verzendt een FHIR document zoals die gegenereerd wordt door ZorgDomein naar een FHIR server van jouw keuze. Op deze manier kun je bijvoorbeeld het ontvangen van een verwijsbrief die door ZorgDomein verzonden is emuleren. 

FHIR documents tester

Genereer een FHIR API call

Deze tool kan een query voor bepaalde FHIR resources verzenden en de resultaten van de query weergeven. 

FHIR API call generator

Quick test guides

Om het testen van de koppelingen verder te vereenvoudigen hebben we een aantal Quick test guides ontwikkeld:

Wil je graag een aanvraag voor diagnostiek of teleconsultatie testen? Lees dan eerst de quick test guide voor verwijzen. De testflow voor aanvragen voor diagnostiek of teleconsultatie volgt in grote lijnen dezelfde principes. Gebruik net als bij verwijzingen de Preview functie in ZorgDomein en vergeet niet het vakje voor Verstuur berichten aan te vinken.

Ter referentie hieronder de algemene quick guides voor de meeste gangbare gebruiksscenario's:

Voor specifieke vragen over de functionaliteiten van de ZorgDomein applicatie verwijzen we je naar de algemene suppportpagina voor gebruikers van ZorgDomein.