Nieuws & updates

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom ZorgDomein Integrator

Nieuwsberichten en aankondigingen

Lifecycle management

ZorgDomein Integrator blijft voortdurend in ontwikkeling. Dat betekent dat we met enige regelmaat het koppelvlak bijwerken met nieuwe mogelijkheden. Ook zullen er af en toe verouderde voorzieningen uitgefaseerd worden. Ter referentie geven we in deze sectie een overzicht van deze 'legacy'.

ZorgDomein Integrator FE

De FHIR Edition (FE) is de nieuwste versie van ons koppelvlak. Voor dit koppelvlak hebben we nog geen 'legacy' opgebouwd. Ook dit koppelvlak zal in de toekomst verder doorontwikkeld worden. Zodra dit actueel wordt, zal een change log gepubliceerd worden waarin alle nieuwe features en wijzigingen op een rijtje staan.

ZorgDomein Integrator CE

De specificaties van de HL7v2 berichten bevat voor elk bericht een sectie 'Version history' met daarin alle doorgevoerde wijzigingen voor het betreffende bericht.

Specificaties HL7v2 berichten

Daarnaast zijn er ook HL7v2 berichten in omloop geweest die uitgefaseerd zijn en niet langer ondersteund worden. Ter referentie kunnen de specificaties van deze berichten ingezien worden:

Specificaties uitgefaseerde HL7v2 berichten

ZorgDomein HIS Interface

Tot eind 2016 werd de ZorgDomein HIS Interface (de eerste versie van ons zorgvragend koppelvlak) ingezet. Deze versie van de zorgvragende koppeling is echter uitgefaseerd en wordt niet meer actief ondersteund.

Ideeën en plannen

Er is altijd ruimte voor verbetering en doorontwikkeling. Daarom zijn we voortdurend bezig om plannen te maken om ons koppelvlak verder te optimaliseren. Hieronder geven we een klein inkijkje in onze ideeën en plannen voor de toekomst.

  • Q1 2018: ondersteuning ophalen van bijlagen uit het EPD met FHIR
  • Q1 2018: verbetering testsuite voor validatie en fout-scenario's
  • Q4 2018: adoptie HL7 FHIR STU4 (onder voorberhoud van publicatie STU 4)

Tips en suggesties

We hebben zelf allerlei prachtige ideeën voor de doorontwikkeling van ZorgDomein Integrator, maar de input van de gebruikers van het koppelvlak is misschien nog wel waardevoller. Heb je een tip of suggestie ter verbetering van ZorgDomein Integrator, laat het ons dan weten!

Neem contact met ons op