Zorg & ICT 2022

Event | Zorg & ICT 2022

Dit evenement is voorbij.

Event | Zorg & ICT 2022

14 juni 2022 - 16 juni 2022 Gehele Dag Activiteit Jaarbeurs Utrecht

Event | Zorg & ICT 2022

Maak het verschil! Samen werken aan zorg en gezondheid

De vakbeurs Zorg & ICT vindt dit jaar plaats van dinsdag 14  t/m donderdag 16 juni 2022 als onderdeel van de Dutch Health Week. Het thema is dit jaar Maak het verschil! Samen werken aan zorg en gezondheid.

Zorg & ICT is hét event waar leveranciers van relevante en slimme ICT-oplossingen en technologieën die bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige zorg samenkomen. Laat je in drie dagen tijd inspireren hoe we samenwerken en de digitale transformatie kunnen borgen.

Natuurlijk is ZorgDomein ook dit jaar weer aanwezig met een stand op dé vakbeurs van het jaar. Daarnaast verzorgen we ook (gratis) inspiratiesessies waaraan je kunt deelnemen.

Annemarie Bolland

Achter de schermen

ZorgDomein is erbij op 14, 15 en 16 juni 2022. Met een gloednieuwe stand én een drietal inspirerende sessies. Daar gaat nog wel wat voorbereiding aan vooraf. In dit interview met Annemarie Bolland, sales manager strategische klantrelaties, geven we je een kijkje achter de schermen.

Hybride editie

Deze editie van Zorg & ICT vindt in hybride vorm plaats. Dat betekent drie dagen lang een mix van een live vakbeurs in Jaarbeurs én online netwerken en (na afloop) sessies bekijken.

Voor wie is dit event?

Zorg & ICT richt zich op professionals die werkzaam zijn in de zorg en op zoek zijn naar antwoorden op actuele vraagstukken, innovatieve toolings, ICT-ontwikkelingen en praktijkcases die bijdragen aan de transsformatie naar een toekomstbestendige zorg. Bijvoorbeeld:

Directie en algemeen management, zorgprofessionals, zorgspecialisten, medisch specialisten, zorgmanagers, ICT-managers, ICT-medewerkers en -consultants.

 

Werkzaam in de sectoren:

 • Ziekenhuizen
 • Verpleeg- en verzorgingshuizen
 • Thuiszorg
 • Welzijn en ouderenzorg
 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Gehandicaptenzorg
 • Jeugdzorg
 • Overheid

Waarom bijwonen?

Tijdens Zorg & ICT is er veel aandacht voor de laatste ontwikkelingen en innovaties die bijdragen aan de transformatie naar een duurzame en toekomstbestendige zorg.

Er wordt kennis gedeeld rondom actuele vraagstukken en ervaringen uitgewisseld tussen zowel vakgenoten onderling als exposanten en sprekers.

ZorgDomein oplossingen uitgelicht?

In onze stand vertellen onze medewerkers je graag van alles over onze oplossingen.

 

Thema’s die aan bod zullen komen

 • Patiënt informeren en ondersteunen
 • Zorgprofessionals consulteren
 • Transmuraal samenwerken

Zien we je daar?

Ben je op zoek naar innovatie, inspiratie en informatie over digitale ontwikkelingen in de zorg? We zien je graag op onze stand 1.D074 waar we het gesprek met je aangaan over hoe we met technologie meer ruimte maken voor mensenwerk in de zorg.

Gratis inspiratiesessies!

Schrijf je in voor één van de drie inspiratiesessies:

Meekijkconsult; vliegende start belooft veel goeds voor verwijzers, ziekenhuis én patiënt (14 juni 11.30 - 12.00 uur)

Hoe het meekijkconsult bijdraagt aan de best mogelijke zorg voor de patiënt en aan de juiste zorg op de juiste plek.

Locatie

Case Study Theater 1

Over de sessie

In het ecosysteem van de zorg is één van de doelen om patiënten zo lang mogelijk in de eerste lijn te houden zodat er meer tijd en ruimte ontstaat voor patiënten die écht naar het ziekenhuis moeten komen. Het Meekijkconsult van ZorgDomein is hiervoor zeer geschikt. De introductie van deze digitale oplossing is in diverse regio’s succesvol verlopen.

We delen de eerste praktijkervaringen en IT-partner Promeetec zal het nieuwe systeem voor declaratie en verrekening toelichten.

Na deze sessie weet je

Meer over de ZorgDomein Meekijkconsult oplossing en medisch advies op afstand.

Sprekers

Alke van Avesaath, ZorgDomein, Marktexpert Meekijkconsult bij ZorgDomein
André de Wit, Directeur van Promeetec
Bart Koppens, MT-lid en consultant bij Promeetec

Transfer-oplossing onmisbaar voor ziekenhuis, VVT en patiënt (15 juni 11.30 - 12.00 uur)

Up-to-date inzicht in het vervolgaanbod en een betere doorstroming en plaatsing van patiënten.

Locatie

Case Study Theater 1

Over de sessie

Na een ziekenhuisopname kan een patiënt verschillende vormen van zorg nodig hebben. Het kan gaan om thuiszorg, om bedden voor tijdelijke zorg of voor langdurige zorg, bijvoorbeeld in verpleeghuizen. Ben jij benieuwd hoe de ZorgDomein Transfer-oplossing zorgt voor een verbetering van de zorg, het verminderen van verkeerde beddagen en een efficiëntere samenwerking tussen zorgverleners van ziekenhuizen en VVT-instellingen? Schrijf je dan in voor deze inspiratiesessie waarin we de keuze, de ervaringen en de resultaten van de gebruikers van ZorgDomein Transfer met je delen.

Na deze sessie weet je

Wat de verschillende transferfunctionaliteiten zijn, hoe het precies werkt, hoe je ze kunt inzetten en hoe ZorgDomein Transfer  voor jou als verwijzer kan werken.

Sprekers

Mart van den Bergh, Marktexpert Transfer en Coördinatiepunten bij ZorgDomein.

Henny Bulten-Speksnijder, Senior beleidsadviseur bij St Jansdal Ziekenhuis.

Henny werkt sinds 2018 als senior beleidsadviseur in het St Jansdal ziekenhuis en was daarvoor 10 jaar werkzaam als HR adviseur en projectleider binnen de VVT sector. In haar huidige rol binnen het St Jansdal houdt Henny zich als projectleider bezig met het optimaliseren van processen. Als regionaal projectleider ZorgDomein heeft ze het afgelopen jaar de implementatie van ZorgDomein Transfer in regio Flevoland/Harderwijk begeleidt.

eOverdracht; inzetten op interoperabiliteit voor samenwerken zonder beperkingen (16 juni 11.30 - 12.00 uur)

Hoe interoperabiliteit bijdraagt aan het realiseren van de eOverdracht binnen onze Transfer oplossing 

Locatie

Case Study Theater 1

Over de sessie

Hoe zorg je voor een veilige digitale overdracht van het verpleegkundig dossier tussen het ziekenhuis en een VVT-instelling? Onze Transfer-oplossing, voor inzicht in beddencapaciteit en eOverdracht, wordt al veel gebruikt in diverse regio’s, onder andere om te voldoen aan de Inzicht subsidie. Maar hoe zal ZorgDomein ook na de Inzicht subsidie blijven bijdragen aan een interoperabel landschap in de toekomst?
In deze inspiratiesessie nemen we je mee in de wereld van interoperabiliteit en de laatste stand van zaken op het ZorgDomein-platform als het gaat om Zorg Informatie Bouwstenen (ZIB’s), VIPP Inzicht, Nuts, Single Sign On en Notified Pull. Een interessante sessie waar we je bijpraten en een demo tonen om te laten zien hoe het werkt in de praktijk.

Na deze sessie weet je

Meer over de eOverdracht en de ZIB’s

Sprekers

Stephan Opdenberg, Consultant Interoperabiliteit bij ZorgDomein

Meer informatie over Zorg & ICT 2022

Meer informatie over de beurs en de andere standhouders vind je op de event website van Zorg & ICT 2022

Event delen?

Deel dit event op je eigen tijdslijn.

Event in agenda

Aangemeld voor het event? Voeg deze direct toe aan je agenda.

Andere events