Mobile Health Care 2023

Evenement | Mobile Healthcare 2023

Evenement | Mobile Healthcare 2023

ZorgDomein verzorgt sessies tijdens Mobile Healthcare

ZorgDomein host tijdens het Mobile Healthcare congres op 16 november 2023 vier verschillende sessies in een eigen boardroom over actuele zorgthema’s en oplossingen die het ZorgDomein-platform biedt. Schrijf je in voor een of meerdere sessies van ZorgDomein.

Exclusieve toegang via ZorgDomein

Let op! Via ZorgDomein is deelname aan het congres gratis *). Een ticket kost normaliter € 299. Nadat je het aanmeldformulier op deze pagina hebt verstuurd, registreren wij je bij de organisatie van Mobile Healthcare. Je ontvangt de bevestiging inclusief e-ticket per e-mail.

Sessie 1 | De transformatie van de zorg (11.15 – 11.45 uur)

Om zorg toegankelijk en betaalbaar te houden is een fundamentele transformatie nodig. Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg bij Rabobank is van mening dat we daarvoor ‘coalities van de willing and doing’ nodig hebben, waarbij de actoren in het zorgveld onderling veel meer samenwerking moeten zoeken maar ook gebruik gemaakt moet worden van de innovatiekracht en het ondernemerschap dat van buiten de gevestigde orde komt. De zorgsector heeft niet de benodigde kennis en financiële middelen om de zeer complexe vraagstukken alleen op te lossen. Het vraagt visie, kennis en leiderschap om de complexiteit en hindermacht die het zorgsysteem in zich draagt te doorbreken en met oplossingen te komen die waarde toevoegen voor patiënten en zorgaanbieders. Het Integraal Zorg Akkoord geeft richting, maar de vertaling ervan naar de praktijk gaat te langzaam. In deze sessie deelt Michel van Schaik zijn visie op de benodigde transformatie in de zorg.

Gastspreker:

Michel van Schaik, Directeur Gezondheidszorg bij Rabobank en lid van de Advisory Board bij ZorgDomein.

Sessie 2 | Een platformrevolutie in de zorg (12.15 - 12.45 uur)

Platformtechnologie heeft tal van sectoren drastisch veranderd en kan een oplossing bieden voor veel problemen in de zorgsector. Bestuurders en beleidsmakers doen er verstandig aan daar de weg voor vrij te maken om te profiteren van de voordelen en de zorg te behoeden voor de nadelen. Zoals Uber het vervoer van personen heeft veranderd en Booking.com en Airbnb het boeken van een vakantie, zo kunnen digitale platforms de zorg opschudden. Dat staat in het KPMG-rapport ‘Niet 10 procent, maar 10 keer beter: Een platformrevolutie in de zorg’. In deze sessie licht KPMG-partner David Ikkersheim het rapport toe en schetst wat er nodig is om platformpartijen de zorg te laten verbeteren en welke gevaren er op de loer liggen. Benieuwd? Schrijf je dan in voor deze sessie.

Gastspreker
David Ikkersheim
, Partner Strategy in Health Care & Life Sciences bij KPMG Nederland.

Sessie 3 | Efficiënt transmuraal samenwerken in de regio (13.45 – 14.15 uur)

Al 22 regio’s maken gebruik van ZorgDomein Transfer om zorg na een ziekenhuisopname te regelen. Deze oplossing ondersteunt de transferverpleegkundige in het werkproces rondom transmuraal samenwerken. Capaciteitsinzage en de zorgoverdracht van de patiënt van ziekenhuis naar VVT-instelling zijn daarbij erg belangrijk. Sinds 2021 maakt het Haaglanden Medisch Centrum gebruik van deze oplossing. Karen Raateland, Beleidsmedewerker Zorg & Projectleider vertelt meer over hun ervaringen met deze oplossing en de resultaten tot nu toe. Benieuwd? Schrijf je dan in voor deze sessie.

Gastsprekers:
Karen Raateland, Beleidsmedewerker Zorg & Projectleider bij Haaglanden Medisch Centrum
Mart van den Bergh, Marktexpert Transfer en Coördinatiepunten bij ZorgDomein.

Sessie 4 | De weg naar netwerkzorg in de regio Amsterdam (14.30 – 15.00 uur)

Edo Fransen (regionaal samenwerkingsverband Sigra) en Tijs Rientjes (Caresharing, onderdeel van ZorgDomein) nemen je mee op hun reis naar netwerkzorg in Amsterdam. Een reis met een duidelijk doel maar over vaak nog onontgonnen terrein. Waarom is deze reis gestart? Hoe doen we dat? Wat heeft het tot dusver opgeleverd? En welke rol speelt het platform voor netwerkzorg genaamd ‘cBoards’? Wil je mee op reis, schrijf je dan in voor deze sessie.

Gastsprekers:
Edo Fransen, Informatiemanager Team Digitale Zorg bij Sigra.
Tijs Rietjens, Algemeen Directeur bij Caresharing.

Mobile Healthcare: hét digitale zorgevent

De sessies van ZorgDomein zijn onderdeel van het Mobile Healthcare event. Het thema van deze twaalfde editie is innovatie en transformatie van de zorg. Het Mobile Healthcare congres is speciaal ontwikkeld voor: bestuurders, directie, management en projectleiders van Cure-, Care-, Jeugd- en GGZ-instellingen en zorgverzekeraars. Gemeenten, beleidsadviseurs die betrokken zijn bij GALA, IZA én zorgaanbieders in het sociaal domein.

Waarom bijwonen?

Mobile Healthcare is het grootste Health Event van Nederland. Hier hoor je in één dag alles over mHealth, eHealth en data in de zorg. Luister en praat mee met nationale en internationale keynote sprekers en ervaringsdeskundigen. Laat je tijdens de boardroomsessies van ZorgDomein inspireren over relevante thema’s en diepgaande vraagstukken.

Zien we je daar?

Ben je op zoek naar innovatie, inspiratie en informatie over digitale ontwikkelingen in de zorg? Meld je aan voor het Mobile Healthcare congres en bezoek een of meerdere boardroomsessies van ZorgDomein.

Meer informatie over Mobile Healthcare?

Meer informatie over het congres vind je op de website van Mobile Healthcare.

*) Deelname aan het congres is gratis voor de doelgroep: Bestuurders (RvB), Directie en management, CIO, CMIO, CTO, CDO, CNIO, Hoofd, stafafdelingsmanager, teamleider, programmamanager of projectleider: ICT, Informatisering & Automatisering, eHealth, mHealth, Innovatie, Digitale zorg, Zorgtechnologie Strategie, EPD, Communicatie, Informatie, Cliëntportaal, Hoofd Verpleegkundigen (CNO), Huisartsen en medisch specialisten. Werkzaam in zorginstellingen: Cure, Care, GGZ, Jeugdzorg en Sociaal Domein.

Event delen?

Deel dit event op je eigen tijdslijn.

Event in agenda

Aangemeld voor het event? Voeg deze direct toe aan je agenda.

Andere events

Momenteel staan er geen andere events gepland. Houd onze pagina in de gaten.