NHG Congres 2022

Event | NHG congres 2022

Event | NHG congres 2022

Poten in de klei, kop in de cloud.

Op vrijdag 8 april vindt het NHG-Congres plaats in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Het thema dit jaar is Poten in de klei, kop in de cloud.

Hoe helpen digitale mogelijkheden jou om servicegerichter te werken en het (nog) beter runnen van je praktijk? Naast een aantal plenaire bijeenkomsten heb je volop keuze om je eigen programma voor deze dag samen te stellen.

ZorgDomein is op het NHG-Congres aanwezig met een stand (nummer B26) en daarnaast verzorgen we ook een (gratis) inspiratie sessie waaraan je kunt deelnemen. Collega Paul Dekkers verteld je in er in de sessie Onnodige verwijzingen voorkomen met het Meekijkconsult graag meer over in het Ideeëntheater van 14.10 tot 14.20 uur.

Fysiek èn online

Dit jaar heeft u de mogelijkheid om, naast het bezoeken van het fysieke evenement op 8 april 2022, ook drie online webinars te bekijken.

Voor wie is dit event?

Het NHG-Congres gaat over de inzet van digitale toepassingen in de huisartsenpraktijk en is al jaren een begrip onder huisartsen en huisartsen in opleiding.

Waarom bijwonen?

Het NHG-congres is de ideale plek voor huisartsen om zich te verrijken met wetenschappelijke inzichten, zich bij te laten praten over ontwikkelingen binnen het vakgebied om de kwaliteit van de dagelijkse praktijkvoering te bevorderen en collega’s en toeleveranciers te ontmoeten.

Wissel de verschillende inspirerende sessies af met een bezoek aan het innovatieplein en probeer nieuwe toepassingen uit. Of ga langs bij het Ideeëntheater voor korte praatjes uit het veld.

Wat wordt er behandeld?

  • Telemonitoring
  • Big data
  • Beslisondersteuning
  • Digitale leefstijlzorg
  • En veel meer..

Zien we je daar?

Ben je op zoek naar innovatie, inspiratie en informatie over digitale ontwikkelingen in de zorg? Meld je dan nu aan voor dit congres! Wil je meer weten over onze oplossingen of heb je een andere vraag? Onze marktexperts beantwoorden hem graag. Je kunt ZorgDomein vinden op stand B26.

Programma

Doe inspiratie op tijdens de inspiratiesessie!

Laat je inspireren tijdens de ZorgDomein inspiratiesessie: Onnodige verwijzingen voorkomen met het Meekijkconsult.

ZorgDomein Inspiratiesessie over het Meekijkconsult (14.10 - 14.20 uur)

Onnodige verwijzingen voorkomen met het Meekijkconsult

Locatie

Ideeëntheater op de beursvloer

Over de sessie

Met het ZorgDomein Meekijkconsult kun je een medisch specialist eenvoudig consulteren, of een aanvraag doen voor een anderhalvelijns consult. Zo kun je je patiënt de best mogelijke zorg bieden en voorkomen dat deze onnodig wordt doorverwezen naar de tweede lijn. Maar op het gebied van samenwerking en declaratie is nog een hoop te doen. Samen met onze partner Promeetec biedt ZorgDomein nu een oplossing waar we je graag meer over vertellen.

Sprekers

Paul Dekkers, Relatiemanager bij ZorgDomein.

Algemeen programma NHG Congres (9.30 - 17.30 uur)

09.30 – 10.20 uur
Welkom en opening | Wendy Borneman en Niels Chavannes

De huisarts in 2030: een digitale dokter? | Sarah Boers

Hoe ziet de digitale toekomst van het huisartsenvak eruit? Wat is ethisch (nog) verantwoord en wat niet?

11.50 – 12.50 uur
Digitale praktijkvoering: hoe nu verder? | Patrick Bindels, Nick Guldemond, Bart Thoonen en Mariëtte Willems

Digitale praktijkvoering is here to stay. Denk mee over kernwaardes, implementatie, wetenschappelijke onderbouwing en onderwijs en krijg scherp waar u vandaag mee aan de slag kunt.  

13.34 – 14.15 uur
Digital health: hope or hype? | Mike Trenell

Building, deploying and providing digital health services at scale comes with challenges, but the advantages are greater and will impact the future of healthcare. 

14.45 – 15.45 uur
Digitale diagnostiek en monitoring | Douwe Atsma, Just Eekhof en Mark Spigt

Wat is er vandaag de dag mogelijk aan digitale triage en telemonitoring? U hoort meerdere succesvolle voorbeelden hoe u patiënten kunt monitoren op afstand.  

17.00 – 17.20 uur
De kunst van het nietsdoen | Emma Bruns

Vaak denken we bij innovatie aan nieuwe technologie, nieuwe gadgets, nieuwe apps. Maar misschien zouden we in de zorg juist moeten nadenken over wat we weg kunnen laten, niet kunnen publiceren, niet meer hoeven doen.

Meer informatie over het NHG-Congres 2022

Meer informatie over de beurs en de webinars die je kunt volgen vind je op de event website van het NHG-Congres 2022

Event delen?

Deel dit event op je eigen tijdslijn.

Event in agenda

Aangemeld voor het event? Voeg deze direct toe aan je agenda.

Andere events